Mali sportaši velikog srca u humanitarnoj akciji

Društvo sportske rekreacije ‘Mali sportaši’ organizira 11. godinu za redom humanitarno – sportski događaj Mali sportaši velikog srca. Događaj se održava u subotu, 16. prosinca u 15 sati u sportskoj dvorani 'Kutija šibica'

Foto: Press materijal

Događaj je zamišljen kao kombinacija prikaza sportskih igara koje mali sportaši igraju u svojim vrtićima i sportskim akademijama i druženja s gostima, s naglaskom na humanitarnu komponentu.
Svaki mali sportaš koji će sudjelovati na događaju daruje svoju igračku za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi iz domova Sv. Terezija, Vrhovec i Sv. Josip, Hrvatski Leskovac.

Osim igračaka, mali sportaši će sakupljati i razne potrepštine, poput pelena, odjeće, obuće, higijenskih potrepština, hrane, praška za rublje i ostalih korisnih stvari.

Cilj događaja je skupiti što više potrebnih stvari za one kojima su one najpotrebnije, pri čemu se male članove od malena senzibilizira i educira o jednom od načina brige za potrebite.

Organizatori očekuju kako će ovogodišnji događaj okupiti oko 500 djece školskog i predškolskog uzrasta, polaznika programa ‘Mali sportaši’ i preko 1 000 gledatelja.

U ovoj plemenitoj akciji malim sportašima pridružit će se poznati sportaši i gosti, a kako bi sve prošlo u najboljem redu, za vrijeme događaja, s malim će se sportašima igrati 30 trenera kojima će pomagati vrijedni volonteri.

Društvo sportske rekreacije ‘Mali sportaši’ na ovaj način nastavljaju organizaciju događaja kojem je glavni cilj uključiti što veći broj djece u sportske aktivnosti i zdrav način života, poštujući pritom društvenu odgovornost i humanitarni rad unutar lokalne zajednice u kojoj djeluju.