Ljuština: Ustavni sud mora ispitati odluku DIP-a

Duško Ljuština

Autor: Boris Cvetković 1/8/2010 13:43

– Državno izborno povjerenstvo nam je zabranilo spot bez ijednog zakonskog uporišta i to se nije smjelo dogoditi. Tražit ćemo od Ustavnog suda da još danas preispita njihovu odluku. 

Od medija tražimo da izvrše pritisak na institucije kako bi se donio dobar zakon, a ne da je stalno nešto zakonito a nije moralno – izjavio je Duško Ljuština, direktor predsjedničke kampanje Milana Bandića.

Današnju su izvanrednu konferenciju za novinare, naime, u Bandićevom stožeru sazvali kako bi objasnili da je njihov spot snimljen u normalnoj kampanji i predan televiziji.

Milan Bandić nije bio na presici.

Ljuština: Zašto se u spotu ne bi mogao vrtiti Sanaderov govor sa rive?

-.-Kristijan Tabet-.-– Kako je moguće da sadržaj našeg spota još za vrijeme snimanja ima Josipovićev stožer? Ta odluka je nečuvena, a za to je zaslužno  Josipovićevo obavještajno podzemlje.

Bilo čiji govor se može vrtiti na spotu. Mislite li da je dobro što je na prošlim izborima DIP zabranio Sanaderov govor na rivi?  – upitao je oklupljene novinare Ljuština.

U izbornom stožeru Milana Bandića su zaključili da se spot može zabraniti jedino privatnom tužbom, ali ne i odlukom Državnog izbornog povjerenstva.

Također, nikako im nije jasno zbog čega su stalno u cecntru pažnje troškovi kampanje, kad se oni dogovaraju kao i svaki drugi posao.