lFOTOl 5000 navijača Mamiću: Vratite nam Dinamo

Autor:: Ante Perković, Autor:: Dorijan Jurišić 12/22/2010 18:57

‘Glas nam ne možete oduzeti’, ‘Vratite nam Dinamo’, samo su neke od mnogi poruka koje su navijači Dinama odaslali Zdravku Mamiću i ostatku uprave Dinama.

U organizaciji građanske inicijative Zajedno za Dinamo 5000 navijača modrih okupilo se ispod zapadne tribine stadiona za vrijeme održavanja Skupštine Udruge građana Dinamo.

-.-Zvonimira Ivanišević/ Zagrebancija-.-Dva predstavnika inicijative ‘Zajedno za Dinamo’, Darko Zlodi i Gradimir Mordej, imali su namjeru nazočiti Skupštini kluba kao promatrači obzirom da u statutu Dinama piše da je rad kluba javan.

No, to se nije dogodilo, klupsko osiguranje zabranilo im je ulaz. Obećano im je da će nakon završetka moći skupštinarima moći podijeliti svoj dopis.

Cijeli prosvjed protječe mirno, uz tek pokoju baklju koja se kontrolirano pali kako bi se spriječila neka nemila i neželjena scena. Navijači prosvjeduju pjesmom, ali i već spomenutim porukama.

Jedna od njih glasi i “Nećeš, razbojniče” i namijenjena je Zdravku Mamiću. Izvršni dopredsjednik je pak izgubio živce zbog prosvjeda.

– Uložili smo 600.000 eura na umjetnu travu, a oni (BBB-ovci) su to zapalili – negodovao je gazda Dinama koji podnosi financijsko izuvješće kluba za 2010. godinu.

Predhodna financijska izvješća Dinama, podsjetimo, portal Zagrebancija.com objavio je u ponedjeljak. Tada smo konstatirali koliki je bio dotok novca u Dinamo od 2006. do 2009.

-.-Zvonimira Ivanišević/ Zagrebancija-.-

– Dinamo je financijski uspješan, iako smo poslovnu godinu papirnato završili u minusu. Činjenica je da smo proteklih pet godina stalno bili u dobiti, ovu smo eto završili u minusu. Ali kako smo imali 204 milijuna kuna prenesenog kapitala iz prijašnjih godina, tako da smo podmirili minus iz ove godine i još smo u plusu 170 milijuna u kapitalu za neka teška vremena koja su ispred nas.- rekao je Mamić o financijskoj situaciji u Dinamu.

Osvrnuo se Zdravko i na nadolazeće blagdane pa je pred novinarima iznio svoje božićne i novogodišnje želje.

– Publika, nogometni klub i mediji su sveto trojstvo. Ja vas preklinjem i molim da publika svojim dolaskom, ponašanjem i bodrenjem, vi mediji poduzmete nešto po pitanju stvaranja jednog sportskog ozračja i mi nogometaši,treneri i uprava u klubova da napravimo jedan proizvod, spektakl, te da se što manje govori o nama svima u negativnom svjetlu. Te dajem obećanje da ću nastojati ispraviti nedostatke koji su mi se dogodili, na koje su mi ukazali, sve za dobrobit Dinama, uključujući i inicijativu Zajedno za Dinamo – kazao je Mamić novinarima.Razmotriti ćemo sve inicijative. Nemamo vremena sastančiti, ali da ćemo se očitovati o tome – dodao je.

>>>KAKO JE IZGLEDAO PROSVJED 5000 NAVIJAČA DINAMA POGLEDAJTE U FOTOGALERIJI ZVONIMIRE IVANIŠEVIĆ<<<

Nešto prije sedam navečer navijači su se razišli. Na dolasku im je zahvalio Darko Zlodi, jedan od najlegendarnijih navijača.

– Hvala vam svima što ste došli i pokazali ljubav prema klubu. Željeli smo, kao članovi kluba, jer na to imamo pravo, upozoriti na naše primjedbe, ali nisu nam dozvolili. Ovaj dopis će do njih doći, a vas molim da otpjevamo himnu i raziđemo se, bez ikakvih incidenata i nasilja – rekao je Zlodi okupljenima.

Ekscesa među navijačima nije bilo. No, zato je Zdravko Mamić izveo novi show. O tome opširnije čitajte i slušajte u tekstu: Mamić opet psovao i vrijeđao novinare.