Kroz Zagrebačku županiju doživite ZELENU OAZU

Zagrebačka županija je oduvijek bila zelena oaza, a popularna je turistička destinacija već 200 godina. Svojim prirodnim ljepotama veoma je pogodna i privlačna svim ljubiteljima biciklizma, jer svojim brojnim biciklističkim rutama zadovoljava kriterije širokog spektra biciklista. Istražili smo najbolje rute za sve ljubitelje prirode i biciklizma.

Stopama svetog Martina
Kratka, ali zabačena gradska ruta po najužem centru i najatraktivnijem brijegu Dugog Sela, Martin Bregu, vodi vas u srce dugoselskih vinograda, vikendaškog naselja, izletničkog Martin Brega, ali i do ostataka najstarijeg spomenika štovanja svetog Martina u ovim krajevima, gdje je danas postavljena prva hrvatska stopa europskog kulturnog puta „Stopama sv. Martina.“ Radi se manje prometnim, pitoresknijim putevima, kombinacijom asfaltne i makadamske podloge.
Via Moslavina
Na području Ivanić-Grada i Kloštar Ivanića obilježene su dvije biciklističke rute s 30 cestovnih oznaka, 14 drvenih oznaka u šumi Žutica i Marča te 10-tak biciklističkih karti/tabli Savske i Moslavačke rute. Savska/plava ruta dugačka je 41,3 km, moslavačka/žuta ruta 37,7 km dok je najkraća moslavačka/narančasta dužine 25 kilometara.
Biciklom uz Kupu
Vožnja biciklom pisarovinskim krajem stazom koja povezuje centar Pisarovine s rijekom Kupom, a pogled vam se pruža na prirodu i zelenilo. Ova je staza ravna i nezahtjevna,  a time i idealna za kraći obiteljski izlet. Uz ovu stazu također su tu i ruta sv. Vida, ruta izvora borovnica i kapela i ruta Titanik koja nosi naziv prema jedinstvenoj kući u Hrvatskoj i u svijetu, „Spomen kući Titanic 100“ s tematskim parkom i alejom breza.
Biciklom po Turopolju
Grad Velika Gorica sa svojom velikom mrežom pješačko-biciklističkih staza, kao i cijelo Turopolje od Posavine do Vukomeričkih gorica, idealan je prostor za biciklizam te rekreativno uživanje obitelji s djecom. Na prostoru grada, biciklisti mogu uživati u 35 kilometara uređenih biciklističkih staza koje se protežu uz glavne gradske ceste i obilaznice, kao i u smjeru prema Velikoj Mlaki.
  • ČLANAK JE NAPISAN U SURADNJI SA ZAGREBAČKOM ŽUPANIJOM