Krenuli radovi na uređenju Terapijskog vrta u Sesvetama

Završetak projekta je predviđen za svibanj ove godine.

FOTO: www.zagreb.hr

U Sesvetama su započeli radovi na uređenju Terapijskog vrta sredstvima iz EU projekta proGlreg, prvog ovakve vrste u Hrvatskoj. Terapijski je vrt smješten na području bivše tvornice mesne industrije Sljeme Sesvete na površini od 5.145 m².

“Ovo je iznimno važan događaj za Zagrepčane i za nas u Gradskoj upravi. Govorimo li o Zagrebu kao gradu 21. stoljeća, govorimo o inkluzivnosti i dostupnosti njegovih sadržaja svima u zajednici, u prvome redu osobama s invaliditetom, starijim osobe, ali i onima kojima su ovakvi sadržaji bili nedostupni”, istaknula je zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Jelena Pavičić Vukičević.

Osim Zagreba, u projekt su uključeni Dortmund, Torino i Ningbo, a njime se žele uspostaviti tzv. živi laboratoriji u urbanim područjima i podignuti standard i kvaliteta života članova lokalne zajednice s pomoću rješenja utemeljenih na prirodi.

Pročelnik Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo Dejan Jaić otkrio je više o samoj strukturi i organizaciji Terapijskog vrta.

“Oblikovane su tri zone – prostor za integraciju korisnika, prostor za terapijsko vrtlarenje i edukaciju te senzorički vrt i senzorička odmorišta”, zaključio je pročelnik Jaić.

Završetak projekta je predviđen za svibanj ove godine.