KRAJ GUŽVAMA: Završava prva faza radova na rekonstrukciji raskrižja Bukovačka- Petrova-Prilesje

Dugo najavljivana rekonstrukcija trenutno je u tijeku, završetak radova očekuje se do početka rujna

Tri milijuna kuna vrijedni su radovi na rekonstrukciji križanja Bukovačka- Petrova- Kišpatićeva. Trenutno se završava prva od tri faze radova kojima se uređuje spojna cesta između Bukovačke ulice i ulice Prilesje

– Radi se o formiranju jednosmjerne prometnice s dvije prometne trake sa šest metara ukupnog profila devet metara, obostrani nogostupi od metar i pol. Radi se o dionici od 800 metara. Predviđena je i izvedba javne rasvjete, te je u sklopu toga izveden i javni kanal- upućuje Krunoslav Tepeš, pomoćnik pročelnika Sektora za ceste.

Čim se prva završi, kreće druga faza radova.

– Tijekom idućeg tjedna očekujemo početak rekonstrukcije samog raskrižja Bukovačke i Petrove, te bi ti radovi trebali biti gotovi do početka školske godine- nadodaje Tepeš.

Zagrebački gradonačelnik objasnio je kako će sve izgledati kada se završi.

– Sada će sva vozila s kružnog toka ići na Prilesje i veliki megarotor i vodit će ljude na Bukovačku. Jedino će autobusi i vozila hitne pomoći moći voziti ravno od Petrove za Kišpatićevu. Tako ćemo ovdje napraviti malo reda i bit će manjke gužve- zagrebački gradonačelnik raduje se završetku radova.