PRIPREME ZA SNJEŽNU KRALJICU: Grad Zagreb rebalansom proračuna dat će više sredstava za utrku

U Tomislavovom domu na Sljemenu održana konferencija u povodu Svjetskog kupa u slalomu za žene i muškarce Trofej Snježne kraljice 2018. te tehnički pregled staze crveni spust

Početak 2018. godine u Zagrebu obilježit će skijaška utrka Trofej Snježne kraljice. Utrka, kojoj Grad Zagreb ove godine daje još više sredstava održat će se 3. i 4. siječnja te će, kao i prethodnih godina, u Hrvatsku dovesti najveća imena slaloma.

– Mi smo dosad davali četvrtinu sredstava, no ove godine ćemo rebalansom proračuna osigurati veći iznos sredstava za utrku. Skijaški kup je zaslužan i za to što smo dvije godine zaredom imali top advent u Europi te smo proglašeni jednom od top destinacija- upućuje prvi čovjek Grada Zagreba, Milan Bandić.

Spektakularno skijanje u Bakačevoj, koje je obilježilo ovogodišnje izdanje Snježne kraljice, izostat će 2018. godine, no gradonačelnik Milan Bandić najavljuje novu atrakciju.

– Pripremamo još veću atrakciju u centru grada. Ponovno ćemo imati spektakl na našem glavnom trgu- nadodaje zagrebački gradonačelnik.

Osim što privuče veliki broj zaljubljenika u skijanje u Zagreb, prijenos ovog skijaškog kupa gledaju milijuni gledatelja diljem svijeta.

– Sljemenske utrke bile su među pet najgledanijih u Svjetskom kupu prošle sezone- ističe Vedran Pavleka, direktor Organizacijskog odbora Snježne kraljice.

Iz skijališta Sljeme kažu kako vjeruju da će skijalište ove godine za građanstvo biti još ranije otvoreno, te da održavanje utrke neće biti upitno.

– Prošle godine su bila ulaganja u sistem zasnježenja, što je rezultiralo ranijim otvaranje skijaške sezone na Sljemenu. 20. 12. smo otvorili te su svi građani i skijaši mogli isprobati Crveni spust. Nadam se da će nas ove godine vrijeme poslužiti i uz još malo bolju modernizaciju mogli bi još ranije otvoriti skijalište, te još više i duže skijati- rekao je Igor Žiljak, voditelj skijališta Sljeme.

S veseljem očekujemo zimu u Zagrebu!