Kosor: Novinićeva odluka je osobna, a ne stranačka

Darinko Kosor i Dejan Aćimović

Autor: Sanjin Španović 10/15/2010 10:41

– Ostavka Damira Novinića nije politički problem, već problem neprofesionalnosti u Holdingu. To je njegova osobna i profesionalna želja na koju HSLS nije utjecao – rekao nam je Darinko Kosor, predsjednik HSLS-a objašnjavajući Novinićev izlazak iz Uprave Holdinga.

Kosor: Naš predstavnik je bio profesionalac, ne politički kadrovnik

Darinko Kosor objašnjava da on neće raditi probleme oko te ostavke, niti tražiti da popuni kvotu tog člana Uprave nekim novim imenom.

– Neka SDP ili netko drugi popuni tu poziciju. Mi smo imali loše iskustvo sa jednim odabirom i to odabirom profesionalca, a ne političkim kadroviranjem. Željeli smo da tamo radi netko tko ima dobar CV, ali to očito nije išlo i nakon 100 dana Novinić je shvatio da on nema više šta raditi u Holdingu – kazao nam je Kosor.

Kosor: Šta je mogao raditi? Gledati kroz prozor

Na naše pitanje je li zapravo razlog ostavke činjenica da mu NO Holdinga ne bi odobrio menađerski ugovor sa određenim povlasticama Kosor odgovara:

– Nema to veze. Jednostavno Novinić u 100 dana nije dobio nikakav ugovor, pa ni onaj od djelu koji bi privremeno nadomjestio Ugovor o radu. Nije dobio nikakvo zaduženje za raditi, pa je samo mogao gledati kroz prozor u svom uredu – ispričao nam je Kosor.

Potvrdio je kako on i Velimir Srića i dalje ostaju u Skupštini Holdinga.

NOVINIĆ OUT: Holding ostao bez jednog člana Uprave