König (GLAS): Samo je smrt siguran posao, kriterijima za prijevoz pokojnika u Zagrebu udovoljava samo jedna tvrtka!

A pogodovanje tvrtkama, za koje već dugi niz prozivaju Bandića, ocrtava se i na ovom dnevnom redu sjednice Gradske skupštine, tvrde iz GLASA i to u Odluci o prijevozu pokojnika

Sapunica o otpadu, kako je najvažniji problem u Gradu Zagrebu nazvala Anka Mrak Taritaš, i na ovom je dnevnom redu sjednice Gradske skupštine, a najviše polemike među zastupnicima izazvala je gradonačelnikova ideja kaveza oko spremnika za otpad, koje ipak, kako je najavio neće plaćati građani.

-Kad nemate viziju, kad nemate ideju, rješavate u hodu, a to su famozni kavezi. Bit će situacija kao sa stupićima. Na nama je da govorimo, a na građanima je da napravimo promjenu da kaveza bude što manje – započela je konferenciju za medije Anka Mrak Taritaš.

A vizije nema, tvrdi Taritaš niti kada su u pitanju gradski prostori. Pravo prvokupa Zagreb je dobio za Gradske podrume.

– Mi ne bi imali ništa protiv da Grad Zagreb zna što će s tim prostorom – istaknula je Taritaš.

Ali zna Bandić što će s Trgom žrtava fašizma. Barem on, kad već to ne znaju oni koji ondje žive, tvrdi Taritaš.

-Ja živim tamo blizu i susjedi me pitaju, što se radi. Ja ne znam. Dogovorili smo se tko prvi vidi u novinama neka javi. To vam je način upravljanja gradom. Nitko ne zna što se dešava. Pristojni gradovi najave što će raditi, kako će raditi, koliko će koštati, postave panoe kako bi ljudi dali sugestije. Trg žrtava fašizma je jedan u nizu – izjavila je Mrak- Taritaš.

Isto se dogodilo i na Britancu i na Branimirovoj tržnici, dodaje Mrak Taritaš i zaključuje kako će pomno pratiti i situaciju u Podsusedu gdje će otići sljedeći tjedan. A pogodovanje tvrtkama, za koje već dugi niz prozivaju Bandića, ocrtava se i na ovom dnevnom redu sjednice Gradske skupštine, tvrde iz GLASA i to u Odluci o prijevozu pokojnika.

-Posao može dobiti tvrtka koja ima predložene propise. Propisuje se da tvrtka ima zaposleno osam osoba, da je tvrtka imala prihod od milijun kuna u prošloj godini, da ima u vlasništvu ili najmu dva specijalna vozila namjenjena prijevozu. Ako znamo da mjesečno imamo 65 pokojnika, to nema smisla, to su dva dnevno – istaknula je gradska zastupnica Sonja Konig.

I gle čuda, tvrdi Konig, tome udovoljava samo jedna tvrtka.

-Sve ove uvjete prema našim saznanjima, od 25 tvrtki ispunjava jedino tvrtka Pokop d.o.o, na čelu koje je Damir Oreško, iz redova stranke Milana Bandića.

A lud je onaj tko iz ovoga onda ne izvuče pouku:

-Sve može da propadne, da nestane, samo je smrt siguran posao- zaključila je Konig.