AKTI GRADONAČELNIKA: Građani ipak neće sami snositi trošak ograđivanja spremnika za komunalni otpad

Gradonačelnik Bandić ovom je prilikom istaknuo kako neće odustati o prijedloga o smanjenju plaća pročelnicima gradskih ureda te posebnih savjetnika

Gradonačelnik Grada Zagreba ipak je odustao od prijedloga koji je ujedinio njegove koalicijske partnere i oporbu, naime prema prijedlogu Zagrepčani su trebali samo snositi trošak ograđivanja spremnika. Nakon sastanka s potpredsjednicom GSGZ Anom Stavljenić- Rukavinom te predsjednikom skupštine Andrijom Mikulićem dogovoreno je kako će ograđivanje ipak snositi Grad, što prema Bandiću opet financiraju sami građani.

– Nije šilja nego je vrat! Isto je financiraju li građani direktno iz džepa ili mi iz proračuna Grada Zagreba. Ne vidim tu problema ni prijepora, prihvatio sam te prijedloge i ta odluka će proć. Ne smijemo ništa kočiti da projekt treće sastavnice strategije gospodarenja otpadom ne napravimo najbolje u Hrvatskoj- upućuje gradonačelnik.

Gradonačelnik Bandić ovom je prilikom istaknuo kako neće odustati o prijedloga o smanjenju plaća pročelnicima gradskih ureda te posebnih savjetnika. Podsjetimo, na prošloj sjednici Gradske skupštine nije mu prošao prijedlog o smanjenju plaća za 10 %. Na nadolazeću sjednicu stiže izmijenjen prijedlog te se predlaže smanjenje od 8, 5 %. Prijedlog, prema riječima predsjednika skupštine Andrije Mikulića, klub HDZ-a ( koalicijskih partnera Milana Bandića) neće podržati.

– Usvojit će se to! Ako ne na ovoj sjednici, onda na drugoj. Ja neću nikad odustati od prijedloga da budemo solidarni s onima koji imaju manje i nemaju ništa. Moj prijedlog je bio da u situaciji u kojoj jesmo da oni koji imaju najviše, a to smo mi kojima treba skinut 10% plaću, to sam i ja i već sam to napravio, dijelimo teret odgovornosti i korespondiramo sa situacijom u kojoj živimo- nadodaje Milan Bandić.

Sjednica Gradske skupštine Grada Zagreba zakazana je za 22. veljače te prijenos uživo možete pratiti u programu Jabuke Tv od 9 sati ujutro.