KONAČNO OTKRIVENO: Darinko Kosor u Skupštini neće ići s Bandićem

Dario Hrebak, gradonačelnik Bjelovara i Darinko Kosor, predsjednik HSLS-a, Foto: Jabuka TV

Milan Bandić većinu u Gradskoj skupštini sasvim sigurno neće tvoriti sa zastupnicima Nezavisne liste Sandre Švaljek. Svoj jasan stav na tu temu otkrio je na konferenciji za medije Darinko Kosor.

– Nećemo biti dio skupštinske većine, ostat ćemo najtvrđa oporba lošoj vlasti Milana Bandića. Mi smo čvrsti, tu je Sandra Švaljek sa svojim zastupnicima, ja sa svojim, na listi je i general Jozo Miličević koji je prošao Domovisnki rat i sigurno neće biti prebjeg, kao ni Valdimir Ferdelji koji je bio naš kandidat za gradonačelnika na prošlim izborima. Imamo jake zastupnike i svaki će nastupati sa svojim temama i biti možda čak i jedina prava oporba u Zagrebu – kaže Kosor.

Jednak stav s građanima je podijelila i Sandra Švaljek.

– I dalje ćemo beskompromisno zastupati vrijednosti koje smo isticali u kampanji za izbore za gradonačelnika i Gradsku skupštinu te se suprotstavljati postojećem načinu upravljanja i vladanja Zagrebom – stoji u priopćenju koje je poslala.

Zagrepčani su u prvom krugu lokalnih izbora donijeli odluku o tome tko će ih naredne četiri godine predstavljati u Gradskoj skupštini. Milan Bandić je osvojio 14 mjesta, SDP i HNS 13, Nezavisna lista Sandre Švaljek 8, HDZ 7, Nezavisna lista Brune Esih 5, a Zagreb je naš 4. Kako bi odluke koje su na dnevnom redu bile donesene, potrebno je imati većinu, odnosno sigurnih 26 glasova.

– Nekako mi sve ide prema tome da će stranka Milana Bandića, HDZ i lista Brune Esih biti ta većina, doduše tanka, od svega 26 glasova. Ako bude tako, želim im sve najbolje. Kao politički protivnik, a ne neprijatelj, želim na kraju Milanu Bandiću čestitati na pobjedi – dodaje Kosor.

Kosor: “Sandra Švaljek ponovno će na izborima, kad god do njih dođe, biti naš zajednički kandidat za gradonačelnicu”

Naš sugovornik smatra kako je drugi krug lokalnih izbora pokazao pravu istinu, odnosno drži da je jedino Sandra Švaljek mogla pobijediti aktualnog gradonačelnika.

– To što je Milan Bandić osvojio 51 posto glasova pokazuje da ga se moglo pobijediti, a sve relevantne ankete su rekle da to može jedino Sandra Švaljek. Bilo bi dobro radi Zagreba da je ona ušla u drugi krug, ali nismo bacili koplje u trnje, nastavljamo raditi u Gradskoj skupštini i čekamo druge izbore, kad god oni bili. Sandra Švaljek će ponovno biti naš zajednički kandidat za gradonačelnicu – tvrdi predsjednik HSLS-a.