DARIO HREBAK: Bjelovar je zaslužio postati moderan grad

Dosadašnji gradonačelnik Antun Korošec otišao je u povijest, a HSLS se pobjedom Daria Hrebaka vratio u svoju utvrdu, u Bjelovar. No, to nije jedini uspjeh HSLS-a na ovim lokalnim izborima, iako je najveći

Foto: Jabuka TV

Bjelovar je dobio novog gradonačelnika. Mlad i perspektivan Dario Hrebak u drugom je krugu lokalnih izbora osvojio 64,25 posto glasova i tako nadmoćno pobijedio Davorina Posavca koji uživa podršku 34,52 posto birača.

– Trudit ćemo se napraviti Bjelovar modernim gradom. Ići ćemo u smjeru uvođenja digitalnih, modernih komunikacije i internet tehnologije. Došao je kraj populističkim mjerama, trebamo promišljati o konkretnim idejama i projektima koji će grad učiniti boljim – kazao je Dario Hrebak.

Grad Bjelovar prema nedavno provedenom istraživanju nije uvršten među 50 gradova u Hrvatskoj pogodnih za život.

– Bjelovar broji preko 40.000 stanovnika i sigurno zaslužuje zbog blizine Zagreba ljudima postati primamljivim za život – pojašnjava.

Dosadašnji gradonačelnik Antun Korošec tako je otišao u povijest, a HSLS se pobjedom Daria Hrebaka vratio u svoju utvrdu, u Bjelovar. No, to nije jedini uspjeh HSLS-a na ovim lokalnim izborima, iako je najveći.

– Potvrdili smo svoj parlamentarni status u čak 17 županija i to s dva tri ili četiri vijećnika čime smo u gotovo svim županijama bitni za formiranje buduće većine. S HNS-om kao ravnopravnim partnerom u Međimurskoj županiji smo pobijedili i SDP i HDZ, te imamo svog dožupana. Osvojili smo desetak načelnika, od Orebića u Dubrovačko – neretvanskoj županiji, Kanfanara u Istri, do Svetog Martina na Muri, na sjeveru, u Međimurju i jedina smo politička stranka uz HDZ, SDP i IDS koja je osvojila jedan županijski centar – zaključio je predsjednik HSLS-a Darinko Kosor.