Knjiga poduzetnika iz Turske dobila svoje hrvatsko izdanje

Autor: Ana Stilinović 11/29/2016 17:50

Baybars Altuntas poduzetnik je iz Turske, ulagački anđeo i voditelj mnogih međunarodnih projekata. Njegova knjiga Iz autobusa u superauto prodana je u više od 100 tisuća primjeraka, a sada je dobila i svoju hrvatsku verziju, u izdanju Udruge Profesor Baltazar. Na promociji, Baybars je govoriti o svom inspirativnom životnom i poslovnom putu. 

– Svi poduzetnici u Turskoj znaju da ulažem u džokeja, a ne u konja. To je vrlo važno, zato jer ja jesam dobar džokej. U životu nisam imao konja u vlasništvu u svojim počecima. Nisam imao ništa. Ali, imao sam dobre poslovne ideje – rekao je poduzetnik Baybars Altuntas. 

Osim dobrih poslovnih ideja, Baybars ističe rizik kao bitnu stavku uspješnog poduzetništva. 

– Svemu u životu uvijek pristupa pitajući se što mogu izgubiti, a ne što što mogu dobiti. Ako nemam što izgubiti, zašto onda ne učiniti? Umjesto da ispitujete ljude, napravite nešto i vidite rezultat! – dodao je Altuntas. 

Baybars smatra kako su inovacije te koje pokreću države, a ne izumi, jer kako kaže, ono što ste izumili, morate komercijalizirati da biste uspjeli. Da bi poduzetnici to mogli mora im se izgraditi ekosustav u kojem je to moguće. Prvi problem su financije, zatim ljudi i znanost, a to se, tvrdi Baybars, mora globalno promišljati.