Klupa za dojenje i savjetovalište za novopečene majke

Autor: Zita Žunec Zoretić, FOTO: Jabuka TV 10/25/2016 14:34

Dojenje u javnosti tema je koja izaziva podijeljenost građana. Ako i vaše dijete dobije tek baš kada ste krenuli u šetnju, više nema neugodnosti jer otvorena je prva klupa za dojenje i prematanje djece na adresi Prilaz baruna Filipovića.

– Sve je onako kako treba.  Klupa ima i zaklon, tako da možete biti ovdje sa djetetom i u lošija vremena. Ovdje možete i premotati bebu. Jedno diskretno mjesto koje su naše građanke očekivale od nas,  a sada smo to i realizirali uz pomoć Vijeća Gradske četvrti- izjavila je Mirna Šitum, pročelnica Gradskoj ureda za zdravstvo.

Ovo nije jedina klupa koja je planirana za majke diljem Grada Zagreba.

-O tome smo razgovarali i na zadnjoj Gradskoj skupštini i svi zastupnici su taj prijedlog gradonačelnika prihvatili.  Sigurna sam da ćemo po svim kvartovima stvoriti ugodane uvjete za ovake okolnosti za naše mame- nadodala je Šitum.

Osim klupe, otvoreno je i Savjetovalište za majke i djecu koji bi trebao pomoći majkama i budućim trudnicama na prehranu, adaptaciju i novopridošli život.

– Molimo Boga da bude što više djece u ovom gradu jer bez djece nema ni nas nema ni grada. Dajemo podršku Gradskom uredu za zdravstvo i gdje god upru prstom napravit ćemo ovakvu klupu- odvratio je gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić.

Dojenje ruši sve negativne konotacije od prije i sada je postalo in, a majke ga se više ne bi trebale sramiti.