KK Zagreb: Pobjedom popraviti dojam iz Kijeva

Autor: Boris Matijašević 11/27/2009 16:00

Uoči početka ovogodišnjeg izdanja NLB lige nije bilo puno onih koji bi se kladili da će nakon devet odigranih kola derbi dosadašnjeg dijela lige biti ogled gradskih rivala Cibone i Zagreba CO. Cibona je trenutno prva na tablici s omjerom 8-1, a Zagreb dijeli drugo mjesto s ljubljanskom Olimpijom uz omjer 7-2.

U momčadi iz Trnskog igraju čak petorica košarkaša koji su svojedobno bili u Ciboni – Prkačin, Mulaomerović, Krstić, Štimac i Žorić. Svoju bivšu momčad u nekoliko je riječi pokušao opisati Nikša Prkačin.

– Cibona je dosta izmijenila momčad u odnosu na prošlu sezonu, no njihovi dosadašnji rezultati nikako nisu slučajni i znak su da se radi o kvalitetnoj momčadi. Njihovo najjače oružje svakako je obrana koju igraju odlično – rekao je Prkačin.

Trener ‘mrava’ Denis Bajramović osvrnuo se na utakmicu i poraz u Kijevu.

– U Kijevu nismo odigrali onako kako znamo i kako smo se dogovorili. Zbog toga ćemo sutra pokušati isprati gorak okus koji smo donijeli iz Ukrajine.

Sigurni smo da će zagrebački derbi u Draženov dom privući velik broj ljubitelja košarke. Utakmica Cibone i Zagreba počinje u 19h.