Kazališta i kolege u pomoć sinu glumačkog para

Jana Torjanca

Autor: Maja Gujinović 12/1/2009 16:01

Sve se više kazališta i kazalištaraca uključuje u humanitaru akciju prikupljanja novčane pomoći za liječenje i oporavak 18 – godišnjeg Jana Torjanca, sina glumačkog para Slavice Knežević i Marka Torjanca koji je teško nastradao u automobilskoj nesreći.

Tako je prošle nedjelje, 29. studenog, dvadeset glumaca i članova ‘Go-Go Swing Orkestra’ zapjevalo u Gavelli na velikom humanitarnom koncertu. Među njima su između ostalog bili Goran Navojec, Anja Šovagović Despot, Vedran Mlikota, Mila Elegović, Filip Šovagović, Igor Mešin, Barabra Rocco i Iva Visković. ZeKaeM je sve prihode od nedjeljne izvedbe Gulliverovih putovanja darovao Janu.

Marko Torjanac, Janov otac i umjetnički ravnatelj kazališta Planet Art organizirao je seriju predstava svog kazališta u prosincu čiji će sav prihod ići za oporavak i liječenje Jana.

Mala scena, Gavella i ZeKaeM pristigli u pomoć glumačkom paru

Naime, Janu, nakon teške prometne nesreće, kada je na njega naletio auto na opješačkom prijelazu, i kome u kojoj je bio šest dana, slijedi dug i mukotrpan oporavak, kako je napisala glumica Urša Raukar u e-mailu kojim poziva na sudjelovanje u ovoj akciji.

– Jan je u Krapinskim toplicama na prvom ciklusu od tri mjeseca rehabilitacije. A bit će ih zasigurno još. Njegovi roditelji su sveli na minimum svoje profesionalne obaveze i provode svaki slobodni trenutak s njim što je izuzetno važno za Janov što brži oporavak. Ali sve to puno košta – napisala je glumica, pozivajući na pomoć.

Ovih s dana akciji pridružilo i kazalište ‘Mala scena’ te će tako Vitomira Lončar i Ivica Šimić cijeli prihod od izvedbe svoje najdugovječnije predstave ‘Kraljevna na zrnu graška’, na blagdan sv. Nikole darivati za ovaj vrijedan cilj.