Kasnili smo s konkretnim materijalima o Kampusu

Aleksa Bjeliš

Autor: Sarah Srdar 7/18/2012 14:54

Malo je vremena za proučiti materijal o Urbanističkom planu uređenja Kampusa Borongaj – istaknula je Morana Paliković Gruden, potpredsjednica Gradske skupštine na predstavljanju Plana u Staroj gradskoj vijećnici, a rektor Sveučilišta u Zagrebu ispričao se zbog tog propusta.

– Greška je što smo mi kasno aplicirali na Gradsku upravu s konkretnim materijalom – pojasnio je Aleksa Bjeliš.

Tako se odvijala rasprava na prezentaciji Urbanističkog plana uređenja Kampusa Borongaj kojoj je prisustvovao i Željko Jovanović, ministar znanosti, obrazovanja i sporta.

– Riječ je o ključnom projektu čiji rast i razvoj mora biti pametan, održiv i uključiv – rekao je Jovanović.

Projekt uređenja predstavnici Sveučilišta vide kao veliki izazov čiju težinu ne mogu podnijeti sami.

– Borongaj vidimo kao kampus koji mora biti efikasan. On je iznimno važan za Zagreb u obrazovnom ali i prometnom aspektu. Trebamo podršku i resornog ministarstva, i Gradske skupštine, a i Gradske uprave – dodao je Bojan Baletić, prorektor za prostorni razvoj i međuinstitucijsku suradnju koji je prezentirao projekt gradskim zastupnicima.

Davor Bernardić, predsjednik Gradske skupštine upozorio je kako nisu važne zgrade, već ljudi, ali je i podsjetio koje su zadaće Gradske skupštine.

– Najvažniji su ljudi i znanje. Zagreb je europski grad i tako se moramo ponašati u svim pogledima. Važni projekti ne smiju čekati po ladicama i zato je naš najvažniji zadatak reformirati Gradsku upravu da bude brža i efikasnija te istinski servis građana i poduzetnika – zaključio je Bernardić.