Čistoća: Ne možemo dati kante stanarima Jačkovine

Autor:: Tanja Molvarec 7/18/2012 15:31

Nakon što smo objavili priču o stanarima ulice Jačkovina u Gornjem Vrapču koji nemaju kante za smeće od kućnog broja 30 na dalje, javila se i Čistoća. Njihov odgovor prenosimo u cjelosti.

Odvoz komunalnog otpada u ulici Jačkovina podijeljen je na dva programa odvoza. Jednim programom odvoza vrši se odvoz do kućnog broja 30, a drugim od navedenog broja na dalje. Postojeći program kojim se vrši odvoz od kućnog broja 30 normativno je maksimalno opterećen, te bi se eventualnim dodavanjem posuda na terenu morao otvoriti dodatni program odvoza.

Budući da u ovome trenutku ne raspolažemo potrebnim resursima, prije svega specijalnim vozilima, nismo u mogućnosti otvoriti dodatni program odvoza, odnosno dodijeliti posude za komunalni otpad. Kada se ostvare potrebni preduvjeti, te se osiguraju potrebna vozila, izvršit ćemo nastavnu dodjelu posuda za komunalni otpad korisnicima ulice Jačkovina od k.br. 30 nadalje.

Dakle, stanari Jačkovine će se još neko vrijeme boriti protiv pasa koji trgaju vrećice i vrana koje ih ponekad raznose po cijeloj ulici.