Jastrebarsko traži lokaciju i novac za novu školu

OŠ Jastrebarsko nastavu mora održavati u tri smjene

Autor:: Margareta Celić 11/17/2009 9:08

Još uvijek se ne zna gdje će se izgraditi nova zgrada O. Š. ‘Ljubo Babić’ u Jastrebarskom, potvrdio nam je dogradonačelnik Zvonimir Novosel. Kako je rekao Grada Jastrebarsko i traži lokaciju za izgradnju nove zgrade škole, jer kapaciteti sadašnje osnovne škole ne zadovoljavaju potrebama Jastrebarskog koji se sve napučuje.

– Osnovna škola je prenapučena i razredi su napunjeni do posljednjeg mjesta. Zgrada ima 21 učionu, a mi imamo 27 razrednih odjela. Zbog toga nastavu moramo održavati u tri smjene – rekla nam je ravnateljica -.--.-Zvonimir Novosel, dogradonačelnik Jastrebarskogosnovne škole ‘Ljubo Babić’ Sanja Sertić.

Još jedan veliki problem koji se stvara zbog prenapučenosti jest taj da se dodatne aktivnosti nemaju gdje održavati, a ideja o cjelodnevnom boravku razrednih odjela je neprovediva.

– Zbog takvog rada pate i učenici i profesori – požalila se Sertić.

Dogradonačelnik Zvonimir Novosel rekao je kako se ubrzano radi na pronalaženju najbolje lokacije i izmjeni prostornog plana. Nada se kako će se taj problem riješiti do kraja drugog mjeseca sljedeće godine.

– Država koja je glavni investitor ne pokriva financiranje školske dvorane i ostalih sadržaja koje grad planira uvrstiti u projekt, te će se tako i grad Jastrebarsko priključiti financiranju školske dvorane. Koliko će biti novaca uloženo u taj projekt, još uvijek ne znamo – rekao je Novosel.