Deda Vugrinec neumoljiv u golovima i u NK Zagrebu

Autor: Boris Matijašević 11/17/2009 9:16

Nakon što je na posljednjoj prvenstvenoj utakmici u Osijeku zabio osmi hat-trick u karijeri, nogometaš Zagreba Davor Vugrinec stigao je do brojke od 105 pogodaka postignutih u Prvoj HNL. Bolji od njega još su samo Igor Cvitanović sa 126 i Joško Popović sa 111 pogodaka.

– Iskreno se nadam da ću Cvitu i Joška nadmašiti još dok sam u dresu Zagreba – rekao nam je Vugrinec, kojem sa navršene 34 godine još uvijek nije dosta nogometa. Štoviše, kako i sam kaže, još uvijek uživa u igri i pogocima.

Profesionalnu karijeru počeo je u sezoni 1992/93 u dresu Varteksa. Iz Varaždina ga je put nogometnog profesionalca odveo na tursku crnomorsku obalu, u Trabzon. Vugrinec je tri sezone branio boje Trabzonspora, u kojem je ostavio dubok trag.

– Nakon Fenerbahčea, Galatasaraya i Bešiktaša, Trabzonspor je najtrofejniji turski klub. Za njega sam odigrao 85 utakmica i postigao 29 pogodaka. Otamo sam otišao u Italiju, u Lecce, za koji sam odigrao 71 prvenstvenu utakmicu i zabio 19 pogodaka. Drugu sezonu u Turskoj i prvu u Italiji smatram svojim najboljim sezonama u karijeri – tvrdi popularni Vuga.

-.-NK Zagreb-.-NK Zagreb loše je počeo sezonu 2009./2010.Iz Leccea, s talijanskog juga otišao je na sjever, u Atalantu. Nakon Bergama, opet na jug. Ovoga puta destinacija je bila Catania. Na Siciliji je i završila Davorova inozemna avantura.

– Odlučio sam se vratiti se u domovinu. Prvo sam bio u Rijeci, nakon nje u Dinamu a sad sam evo tu, u Zagrebu – tvrdi Vugrinec, koji kao glavni razlog povratka navodi obitelj, točnije želju da mu djeca odrastaju u Hrvatskoj.

Sa suprugom Ninom, ljubavi iz školskih dana, ima troje djece, Tiu (11), Nou (7) i najmlađu Gaiu (3). Kako i sam kaže, obiteljski mir i sklad pomažu mu da se i dalje bavi nogometom na vrhunskoj razini. Osim obitelji i nogometa, Davor ima još jednu strast koja ljubiteljima nogometa možda i nije toliko poznata.

– Volim umjetnost, napose slikarstvo te sakupljam umjetničke slike. Najdraži likovni stil mi je ekspresionizam, a najdraži autor Miroslav Kraljević – kaže Vugrinec, koji ni sam ne zna koliko točno slika posjeduje.

– Stvarno ne znam koliko točno slika imam. Spremam se napraviti izložbu, pa ih onda možemo zajedno izbrojati – rekao je.

Očito, kad jednom završi profesionalnu karijeru, Davor Vugrinec zna čime će se baviti. No, slike će još malo pričekati. Davor Vugrinec, nogometaš profinjenog stila i izraženog osjećaja za pogotke još nije rekao svoju posljednju.