Jaskanski župnici na sastanku u Gradskoj vijećnici

12/1/2009 23:33

Prošlog su tjedna zamjenici Gradonačelnika Jastrebarskog u prostorijama Gradske vijećnice održali sastanak sa župnicima jaskanskog dekanata.

Sastanku su nazočili Stjepan Rožanković, dekan i župnik župe Sv. Nikole biskupa, Jastrebarsko, Gojislav Kovačić, župnik župe Sv. Petra, Petrovina, Darko Banfić, župnik župe Sv. Jurja, Plešivica, Josip Gonan, župnik župe Sv. Ane, Gorica Svetojanska, Pater Velimir Tomašković, gvardijan franjevačkog samostana, Stjepan Prugovečki, župnik župe Sv. Juraj, Draganići i Dragutin Kučan, župnik župe Presvetog trojstva Krašić.

Ovaj sastanak organiziran je na poziv Gradonačelnika Jastrebarskog, Mihaela Zmajlovića, sa željom da  se u  međusobnim razgovorima iznesu viđenja i potrebe po pojedinim naseljima po župama, prioritetni zahvati na pojedinim sakralnim objektima kao i karitativna djelatnost na terenu.

Župnici su prihvatili obvezu dostaviti prijedloge sufinanciranja kao i to da i ubuduće sastanci ovog tipa budu redovni te je na taj način izrečeno obostrano zadovoljstvo i svrhovitost ovakvih susreta.