Ministar prometa dao ostavku da bi išao na izbore

Autor:: Elena Grassi 12/2/2009 8:46

Virtualni ministar pomorstva, prometa i veza Gumi Habana u petak je podnio ostavku na mjesto ministra, kako bi se mogao kandidirati za čelnika. Funkciju ministra obnašao je od 2008. godine, a njegov kratki mandat obilježen je malverzacijama oko izgradnje hotela Dubrovnik.

-.--.-Gumi Habana, bivši ministarZa projekt nije raspisan javni natječaj, a iz neslužbenih izvora doznajemo da mu je gradnja hotela poslužila za pronevjeru više od 50 tisuća Lindena.

– Nema nikakve dvojbe da je riječ o podmetanju nekih od protivničkih kandidata. Sve su to neistine i puka izmišljotina kojom se moja kampanja želi kompromitirati. Poručio bih gospodi da se uhvate krampa i motike kao što sam to i ja učinio prilikom gradnje ovog velebnog hotelskog zdanja – rekao je Habana.

>>IZBORI U ZAGREBU: Kandidati ne bježe od nepotizma

Iako nije želio komentirati svoju kandidaturu, Habana je javnosti već predstavio svoj politički program. Habana svoju kampanju temelji na socijalnom programu izgradnje dječjih vrtića, otvaranju radnih mjesta, gradskim subvencijama te rješavanju stambenog pitanja za svakog građana.

-.--.-www.virtualzagreb.comHabana je blagonaklon i prema pridošlicama kojima će, ukoliko pobjedi na izborima, omogućiti početnički start paket, a svaki dan će biti proglašen praznikom pa ni zabave neće nedostajati.

Osim Gumija Habane programe su iznijela još dva kandidata. Jedan od njih je Sound Thor, koji se svojim biračima izravno obratio u govoru prilikom kadidature.

– Bit ću predstavnik onih koji cijene liberalnost, komunikaciju, multikulturalnost, koji poštuju ljude bez obzira na rasnu, vjersku, nacionalnu i seksualnu pripadnost, koji vole umjetnost, ljepotu, život i mir, kao što volim ja – rekao je Thor i dodao:

– Svi vi, koji ste ovdje u SL-u posebni ste ljudi, oni kojima je jedan život malo, premalo za sve što u sebi nosite, zato smo u SL-u, a on može uvijek biti bolji.

Thor se zalaže za uvođenje nudizma kao stila života i obećava stvaranje simbola nacionalnog identiteta koji će biti prepoznatljiv diljem svijeta.

-.-http://www.virtualzagreb.com/-.-Druga kandidatkinja, Melina Levee, svoju kampanju vodi pod geslom “Ja to mogu!”. Grad Zagreb pretvorila bi u Ibizu s razvijenim sistemom noćnih klubova, natjecanja i događanja, a jedna od originalnijih stavki jest ona koja rješava problem gužvi u tramvaju.

– Da penzioneri ne bi punili tramvaje i buseve u najvećoj popodnevnoj špici, ja bih svakome od njih stavila na leđa poštanske sandučiće da tako šeću po gradu i uštede zaposlenim ljudima muke da ne moraju ići u pošte. Isto tako bih im ugradila bankomate – rekla je Levee.

Izbori za novog čelnog čovjeka Zagreba u punom su jeku, a vi ih možete pratiti na portalu Zagrebancija.com koji donosi najnovije vijesti vezane za kandidate i izborni proces.