Iz Narodnog sveučilišta Sesvete pozivaju na sudjelovanje u 16. Noći muzeja

Šesnaesta Noć muzeja održat će se 29. siječnja 2021. od 18 do 01 sat iza ponoći. 

FOTO: nocmuzeja.hr TEKST: Narodno sveučilište Sesvete

Šesnaesta Noć muzeja održat će se 29. siječnja 2021. od 18 do 01 sat iza ponoći.  Ove godine najveći dio programa odvijat će se putem digitalnih medija i prenositi  „uživo“ na gradske trgove i prostore, a gdje to bude moguće u stvarnom prostoru muzeja u ograničenom broju posjetitelja. Tema ovogodišnje 16. Noći muzeja je „Zadaće muzeja u uvjetima kriza“.

Sova kao zaštitni znak Noći muzeja mnogo je starija od svoje muzejske uloge. Drevni Grci štovali su na Olimpu sovu učiteljicu mudrosti, a božica mudrosti Atena često se pojavljivala u liku sove. Atena je bila toliko zadivljena velikim očima i veličanstvenošću sove da je postala njena omiljena ptica. Ova sova bila je zaštićena i naseljena unutar Akropole u velikom broju. Vjerovalo se da je magično “unutarnje svjetlo” dalo sovi noćni vid. Mnoge civilizacije pridavale su sovi magične moći.

“Pa najbolje da se pripremimo za tu zanimljivu manifestaciju i zajedno s našim mališanima napravimo jednu dragu, malu sovicu koja će krasiti naš topli dom! Ili više njih. A onda zajedno s njom iz udobnosti našeg doma popratimo virtualni program ovogodišnje Noći muzeja na https://nocmuzeja.hr/.“, pozivaju iz Narodnog sveučilišta Sesvete

Upute za izradu sovice možete pronaći na poveznici.

Svoju unikatnu sovicu možete fotografirati i poslati na email info@ns-sesvete.hr, a fotografije će biti objavljene na web i FB stranici.