IIHF U18 Svjetsko prvenstvo divizije II u Zagrebu

Očekuje se dolazak novih igrača, no konačan popis onih koji će nastupati na prvenstvu, trener će objaviti tokom idućeg tjedna.

hokej
Press materijal

Zagreb će ove godine biti domaćin IIHF U18 Svjetskog prvenstva divizije II skupine B. Natjecanje će se održati od 24. do 30. ožujka, a sudjelovati će uz Hrvatsku i Island, Kina, Nizozemska, Srbija te Španjolska.

– Naš cilj je svakako povratak u skupinu A divizije II. Konkurencija je dosta jaka pa ne možemo ništa predviđati. Okupili smo se na pripremama, većina igrača je tu osim nekolicine koji će nam se pridružiti do srijede. Malo me brine situacija sa Svenom Paulovićem koji nam se pridružio ozlijeđen; radi se o rupturi ligamenta ramena i on je na terapijama. Nadam se da će ipak biti spreman kako bi pomogao ekipi. I prvi golman Domagoj Troha se žalio na bolove u koljenu. – rekao je trener reprezentacije Alan Franjković

hokej
Ilustracija

Očekuje se dolazak novih igrača, no konačan popis onih koji će nastupati na prvenstvu, trener će objaviti tokom idućeg tjedna. Do tada će odigrati dvije pripremne utakmice. U subotu sa Hrvatskom reprezentacijom u hokeju na ledu U21, a u nedjelju sa HKMK Bled U18.

– Srbija je iznimno jaka, a u Zagreb dolaze s desetoricom igrača koji su nedavno igrali na SP U21; Kina također ima kvalitetnu momčad;
u olimpijskom programu su i Kinezi jako puno ulažu u sve zimske sportove, a već par godina sustavno slažu olimpijsku reprezentaciju za ZOI 2022. u Pekingu – dodao je trener reprezentacije.

Upad na sve utakmice je besplatan, a Hrvatska svoju prvu igra protiv Srbije 24.3. u 20 sati u Domu sportova.