Rekonstrukcija Radničke gotova u studenom ove godine

Gradonačelnik Bandić jučer je u popodnevnim satima obišao gradilište na Radničkoj cesti gdje su trenutno u tijeku radovi na 3. i 4. etapi rekonstrukcije Radničke ceste do Domovinskog mosta

Treću etapu radova na Radničkoj čine nadvožnjaci s pristupnim rampama preko željezničke pruge u ukupnoj duljini od 400 m, a vrijednost radova iznosi približno 50 milijuna kuna. Za vrijeme četvrte etape trebali bi se izvoditi radovi od željezničke pruge do Domovinskog mosta koji će obuhvaćati gradnju prometnice s cjelokupnom infrastrukturom vrijednom oko 150 milijuna kuna.

– Sada se upravo izvode radovi na izvedbi donjih ploča podvožnjaka i njegovih pristupnih rampi i to prema njegovom najdubljem dijelu uz paralelno izvođenje crpne stanice. Istovremeno će se postavljati i plinske instalacije, elektromreža, DTK instalacije i instalacije vodovodne mreže. Nakon toga, nastaviti će se radovi na izvođenju donjeg i gornjeg ustroja prometnice s oborinskom odvodnjom, hortikulturnim uređenjem i javnom rasvjetom – rekao je voditelj projekta Goran Radić.

Rekonstrukcija Radničke ceste trebala bi biti gotova u studenom ove godine, a već u svibnju, ukoliko sve bude teklo prema planu, kreće se u još jedan veliki prometni projekt- rekonstrukciju rotora u Remetincu.

– Natječaj ide na doradu i uvjeren sam da ćemo za mjesec i pol do dva dana to okončati, te da ćemo koncem svibnja najkasnije početi raditi. Investicija će biti vrijedna 224 milijuna kuna – istaknuo je Bandić.

Zagrebački gradonačelnik naglasio je kako će radovi na ‘žili kucavici’, uz Radničku, biti najveća prometna investicija u gradu.