Hvala Gradu što je našoj djeci omogućio ljetovanje

Djeca branitelja kreću na besplatno ljetovanje

Autor: Ivana Šimac 8/6/2013 13:14

Odjel za branitelje Gradskog ureda za zdravstvo i branitelje slijedom Odluke o socijalnoj skrbi već tradicionalno provodi organizirano ljetovanje za nekoliko stotina djece hrvatskih branitelja i civilnih žrtava Domovinskog rata slabijeg socijalno ekonomskog statusa.

Kako su mnogi od njih već drugi ili treći put u autobusu za more, provjerili smo s klincima i klincezama kakva su im iskustva.

Roditelji kao roditelji, iako ih neće vidjeti svega tjedan dana, svojoj su djeci uputili par savjeta, a većina ih se zahvalila i gradskoj vlasti na osiguranoj prilici za njihovu djecu.

– Rekla sam im da se drže skupa pošto su sestre i da se redovito javljau telefonom, iako znam da će sve biti uredu – rekla nam je jedna majka koja je došla ispratiti svoje dvije kćeri.

Tjedni odmor odvija se u odmaralištu Crvenog križa u Novom Vinodolskom. Crveni Križ je isto tako poslao nekoliko svojih voditelja koji brinu o djeci tokom cijelog putovanja.

Sretan put još jednoj turi mladih Zagrepčana koji će sljedećih tjedan dana, zahvaljujući gradonačelniku Milanu Bandiću i Uredu za zdravstvo i branitelje upijati sunce i okupati se u našem lijepom Jadranu.