HSLS predložio gradonačelniku rješenje za povišice radnicima Čistoće

Nakon prekida štrajka komunalnih radnika i dogovora između radnika i gradonačelnika, gradska uprava najavila je moguće poskupljenje usluge sakupljanja otpada zbog povećanja plaća u Čistoći, čemu se protivi zagrebački HSLS.

Podsjećamo, kućanstva od 1. listopada prošle godine uslugu sakupljanja komunalnog otpada na računima plaćaju fiksno 45 kuna mjesečno, dok varijabilni dio cijene čini količina miješanog komunalnog otpada koju proizvedu. Kupnjom ZG vrećica koje koštaju 2, 8 i 10 kuna, ovisno o litraži, građani neposredno utječu na visinu varijabilnog dijela cijene usluge odvoza otpada. “Većini građana Grada Zagreba je već uvođenjem novog načina naplate poskupio odvoz komunalnog otpada, te pozivamo gradsku vlast da ne opterećuju naše sugrađane novim nametima.”, poručio je Kristijan Jelić, zastupnik HSLS-a u Skupštini Grada Zagreb.

“Neka obećane povišice radnicima Čistoće namire iz ekstra profita koji će akumulirati podružnica Zagrebparking podignuvši cijene parkiranja u javnim garažama za 72% za dnevno parkiranje (sa 7 na 12,06 kn) i 600% za noćno parkiranje (s 1 na 6,03 kn)”, predložio je Jelić gradonačelniku i Holdingu.

Na sjednici Gradske skupštine Grada Zagreba upozorio je i uputio pitanje gradonačelniku u vezi isticanja ugovora Grada Zagreba za ishođenje lokacijske dozvole za Centar za gospodarenjem otpadom. S druge strane, istaknuo je kako je Direktor Centra za gospodarenje otpadom svjestan tog problema te da je u proceduri produljenje projekta ishođenja lokacijske dozvole.