Svečano otvoren natječaj za dodjelu nagrade Nikola Tesla – Genij za budućnost

Svečano je otvoren natječaj godišnje nagrade Nikola Tesla, Genij za budućnost. Nagrada se dodijeljuje u tri kategorije:

– Prva kategorija je kviz znanja o poznavanju lika i djela Nikole Tesle, namijenjen za đake i studente, druge dvije kategorije su projekti za pravne i fizičke osobe. Druga kategorija je replika uporabnog predmeta inspiriran nekim izumom Nikole Tesle, a treća kategorija je kategorija iz proširenog Teslinog djelovanja, iz područja kojima se Tesla bavio kao što su zaštita okoliša, zelena energija, tolerancija različitosti – rekla nam je Dragica Mihajlović, predsjednica udruge Nikola Tesla – Genij za budućnost.

Sve ideje, projekti i drugi sadržaji inspirirani likom i djelom Nikole Tesle mogu se prijaviti do 1. ožujka:

– Prijava i detalji se nalaze na našoj internetskoj stranici. U kviz znanja se prijavljuju đaci iz osnovnih i srednjih škola, a druge dvije kategorije su projekti na koje se mogu prijaviti pravne i fizičke osobe, dakle može se prijaviti fizička osoba, student, ali mogu i velike kompanije.

One najbolje očekuju vrijedne nagrade…

– Najbolje nagrade bit će proglašene na Dan Nikole Tesle, dan znanosti inovacija i tehnologije, koje se svake godine održava u Hotelu Esplanade 10. srpnja. Za pobjednika su osim nagrade i medalje Nikole Tesle, Hotel Esplanada dodijeljuje večeru za dvije osobe, kompanija Zigante poklanja poklone Zigante proizvoda, a kompanija Znanje poklanja knjigu “Moji pronalasci” Nikole Tesle.

Tehnički muzej Nikola Tesla već je godinama jedan od najzanimljivijih i najtraženijih muzeja, a mi smo otkrili što sve nudi:

– Najinteresentniji dio Tehničkog muzeja Nikola Tesla je kabinet Nikole Tesle gdje se uz pokuse i sudjelovanje posjetiteljima može upoznati s radom i značajem rada Nikole Tesle. Imamo i rudnik gdje se posjetitelji mogu kroz hodnike ispod zemlje upoznati s radom rudara. Prometna sredstva, gdje imamo stare automobile, zrakoplove, vlakove, vatrogastvo, obnovljivi izvori energije. Ima mnogo sadržaja koji posjetiteljima mogu biti zanimljivi – rekao nam je Marijo Zrna iz Tehničkog muzeja.

Tehnički muzej možete posjetiti cijeli tjedan, osim ponedjeljkom kada je zatvoren:

– Tehnički muzej Nikola Tesla radi od utorka do petka od 9 do 17 sati i subotom i nedjeljom od 9 do 13 sati. Vodstva kroz rudnik i kabinet Nikole Tesle startaju radnim danom u 15 sati, a subotom i nedjeljom u 11 sati. Cijena ulaznice je za učenike i grupne ulaznice tri eura, a za odrasle četiri eura.