ZAGREBAČKI HSLS: ‘Odluka novog modela naplate parkiranja je licemjerna’

HSLS-ovci predlažu izgradnju novih parkirališnih mjesta, a ne uvođenje naplate parkiranja čime će se riješiti problem parkiranja

Parking

Novi model naplate parkiranja u cijelom gradu i poskupljenje karte ZET-a, vijesti su koje su uzburkale javnost. U zagrebačkom HSLS-u smatraju kako je to još jedan udar na standard građana.

– Grad Zagreb, uz najveći prirez u državi i najskuplje komunalne usluge, svojim građanima namjerava ovim poskupljenjem indirektno uvesti novi porez, a sve u svrhu krpanja proračuna Grada Zagreba i Zagrebačkog Holdinga. Moramo podsjetiti da ova ideja gradonačelnika nije nova, istu je također probao realizirati nakon prošlih izbora sa prijedlogom o uvođenjem takozvanih ‘pet parkirališnih zona’ na području cijelog grada, što je HSLS Grada Zagreba kao dio tadašnje većine u Gradskoj skupštini uspio spriječiti – upozoravaju.

– Ovu odluku u najmanju ruku smatramo licemjernom, jer  mnoga postojeća parkirna mjesta, iako su u sustavu naplate godinama, nisu uređena, kao što i nisu sigurna za korištenje (rubnici na ulazima u pakirna mjesto često su i viša od 20 centimetara, a parkinzi su puni dubokih rupa). Pitanje nedostatnog broja parkirnih mjesta se riješava izgradnjom novih parkirnih mjesta a ne proširenjem naplate postojećih – smatraju HSLS-ovci i predlažu izgradnju novih parkirališnih mjesta, a ne uvođenje naplate parkiranja čime će se riješiti problem parkiranja, te planiranje novih parkirališnih mjesta pri izgradnji stambenih i poslovnih jedinica.

– Pozivamo sve stranke u zagrebačkom parlamentu da se usprotive ovom prijedlogu gradonačelnika te time spriječe novo podizanje troškova života građana Grada Zagreba, te da se potrebita, a nedostatna financijska sredstva u proračunima Grada Zagreba i Zagrebačkog holdinga koja bi se uvođenjem naplate osigurala, pronađu u preraspodjeli te odgovornom planiranju postojećeg proračuna – zaključuju.