ODLAZI LI KARTA ZET-a OD 4 KUNE U POVIJEST? Holdingu pali prihodi za 19,6 milijuna kuna

Kada smo uvodili kartu od četiri kune, smatrali smo to probnim rokom da vidimo kako će sve to funkcionirati, izjavio je Milan Bandić

Iako je uvođenje polustanih karata od 4 kune za vožnju ZET-om izazvalo pljesak i odobravanje sugrađana, čini se kako to oduševljenje ne dijeli i blagajna Zagrebačkog holdinga. Naime, polugodišnjim izvještajem pokazalo se kako je uvođenje polusatne karte, pretvaranje triju zona u jednu i sniženje cijena karata ZET-HŽ dovelo do smanjenja prihoda u odnosu na isti period u 2016. godini za 19,6 milijuna kuna. Sukladno ovoj negativnoj računici zagrebački gradonačelnik najavljuje promjene. Hoće li to biti ukidanje karata u vrijednosti od 10 kuna i uvođenje karata od 6 kuna koje će vrijediti pola sata kraće odnosno punih 60 minuta trebali bi doznati za koji dan, a promjene nas očekuju kada je u pitanju i promet u mirovanju.

– Kartu od 4 kune uveli smo u probnom roku da vidimo kako će funkcionirati. Nije problem samo smanjenje prihoda od 18 ili 19 milijuna kuna, nego je u pronalasku optimuma između 4 i 10 kuna. Sve ćemo znati koncem tjedna i molim građane da se strpe. Ono što me više brine jest promišljanje da u cijelom gradu uvedemo parkiranje po simboličnim cijenama s popustima, odnosno popularnim kartama za naše sugrađane. Tako da oni koji kupuju garaže i investiraju 30 godina unaprijed u parkirno mjesto i oni koji nisu kupili garaže i parkiraju na javnim površinama budu donekle ravnopravni. Ne možemo imati građane prvog i drugog reda. Oni koji kupuju garaže i investiraju 12 do 16 tisuća eura za garažu, zapravo na rok od 30 do 40 godina daju 25 kuna mjesečno – izjavio je Milan Bandić.