HSLS komentirao najavu ponovnog poskupljenja vode

U Zagrebu je vijest o puknuću cijevi postala svakodnevna a svemu je razlog dotrajalost sustava tako da su gubici na infrastrukturi gotovo 50%.

Iako nije odgovornost na građanima brinuti o održavanju cijevi sada se koplje lomi upravo na njima povećanjem cijena vodnih usluga. Povećanje cijena namirnica, goriva, dolaskom eura.. džep građana dovoljno je nagrižen i bez novih troškova režija.

“U svjetlu ponovno najavljenog povećanja cijena kubika vode u Zagrebu, mi ispred HSLS-a apeliramo da se to ponovno ne lomi preko leđa naših sugrađana. Naši sugrađani već godinama plaćaju, kroz postojeću cijenu kubika vode, i razvoj i izgradnju vodovodne mreže u gradu Zagrebu. Zašto se ona nije desetljećima izgrađivala i sanirala mislimo da nije problem naših sugrađana. ” poručio je Kristijan Jelić

Infrastruktura se na ovaj ili onaj način mora popraviti jer pucanje cijevi na svakodnevnoj bazi osim što upošljava dodatnu radnu snagu koja se mogla usmjeriti kvalitetnije, uzrokuje nelagodu građanima kojima se slijeva u dvorišta, onemogućuje prolaz te uskraćuje korištenje vode na određen period potreban za popravak.

Koliko će apel biti efektivan ostaje vidjeti prolaskom vremena te novom odlukom gradonačelnika.