Hrvatsku trenutno vode oni koji ju ne vole

Autor: Kristina Križić 11/23/2012 14:33

Tjedan dana nakon haške presude, nakon što su se emocije malo slegnule, Hrvatsko žrtvoslovno društvo organiziralo je konferenciju za novinare kako bi upozorili na propuste Vlade u ovih tjedan dana.

– Događa nam se da Hrvatsku, nažalost, trenutno vode oni koji ju ne vole. Hrvatska Vlada je trebala reagirati na srpsku verbalnu agresiju jer je očito kako njihove namjere nisu nimalo dobronamjerne. Žalosno je da Ministarstvo vanjskih poslova nije učinilo ništa – kazao nam je Zvonimir Šeparović, predsjednik Hrvatskog žrtvoslovnog društva, komentirajući paljenje hrvatske zastave usred Beograda.

-.-Prt Scr Jabuka TV-.-

I Nikola Debelić, član Hrvatskog žrtvoslovnog društva, zamjerio je Vladi zbog ignoriranja činjenice da su Srbi usred Beograda spalili hrvatsku zastavu.

– Nije mi jasno kako predsjednik Ivo Josipović može reći da nije bitno što se u Srbiji govori. Ako nemamo odgovor na ovakve ispade, ispada kao da to podržavamo – rekao je Debelić.

Dodao je kako nekažnjeno ne smije proći ni utakmica rukometnog prvenstva u Srbiji kada je bila izviždana hrvatska himna.

– To je uvreda svakom građaninu, mi moramo zaštititi nacionalni identitet – dodao je Debelić.

Konferenciji za novinare prisustvovao je i general Markač koji je izazvao ovacije i pobrao gromoglasan pljesak.

– Ovdje sam fizički samo ja, ali skupa sa mnom u mom srcu je i general Gotovina i Ivan Čermak. Želim vam zahvaliti na ljudskoj, kršćanskoj i bratskoj potpori koju ste nam davali tijekom čitavog našeg boravka u pritvoru – zaključio je Markač.