Predstavljen novi projekt za pomagačka zanimanja

Povećanje zapošljivosti stručnjaka pomagačkih zanimanja

Autor: Ana Kranjčić 11/23/2012 14:29

Društvo za psihološku pomoć, u partnerstvu s Gradom Zagrebom, Hrvatskim zavodom za zapošljavanje i organizacijom Prava Formula, dobilo je financijska sredstva u iznosu od 150 tisuća eura za EU Projekt pod nazivom “Povećanje zapošljivosti stručnjaka pomagačkih zanimanja”. Projekt traje od listopada ove godine do ožujka 2014.

– Cilj je da stručnjacima pomagačkih zanimanja što se odnosi na psihologe, socijalne radnike, socijalne pedagoge i profesore rehabilitatore, dakle osobama koji rade direktno s ljudima i pomažu im s određenim poteškoćama, da dobiju priliku povećati svoje kompetencije kroz niz treninga koje smo pripremili – objasnila je Martina Čarija, koordinatorica Projekta.

-.-Prt Scr Jabuka TV-.-Povećanje zapošljivosti stručnjaka pomagačkih zanimanjaProjekt je namjenjen korisnicima s područja Osječko-baranjske, Vukovarsko-srijemske i Brodsko-posavske županije te Grada Zagreba, a svi programi izobrazbe realizirat će se u Zagrebu.

– Iako je bilo 72 prijavljenih, a mi primamo 35 osoba jer imamo toliki budžet, mislim da smo još toliko osoba morali odbiti zato što su postajali određeni uvjeti za prijavu. Osoba je morala biti ili bez radnog iskustva u struci ili je morala biti dugotrajno nezaposlena, što kod nas znači dulje od godinu dana – kazala je koordinatorica Projekta.

Projekt se sastoji od četiri programa stručnog usavršavanja, a to su praktične vještine u savjetodavnom radu, samoprezentacija potencijalnom poslodavcu, izobrazba za vođenje traženja posla te trening samozapošljavanja.

– Upravo ova zanimanja i ove mlade ljude koje ćete vi educirati, postat će još kompetitivniji na tržištu rada što je iznimlno važno s obzirom da se ti ljudi bave najosjetljivijim skupinama u našem društvu, s djecom s teškoćama u razvoju, a sekundarno i s ostalima – istaknuo je Zvonimir Šostar, pročelnik Ureda za zdravstvo i branitelje.

Ovim projektom poslodavci će dobiti stručnjake koji odmah mogu početi raditi na višoj i zahtjevnijoj razini izravnog rada s ljudima.

– U zadnjih godinu dana aplicirali smo zajedno 37 projekata, ili sami ili s partnerima. To je hvalevrijedno i tim tempom ćemo nastaviti. Čestitam na ovom projektu – rekao je Milan Bandić, gradonačelnik Zagreba.