STOJAK: “Hoće li Gradska uprava postati još neučinkovitija osnivanjem dodatnih gradskih ureda?!”

Naredna sjednica Gradske skupštine Grada Zagreba predviđena za idući četvrtak već sada izaziva brojne reakcije. Jedna od točaka je izdvajanje kao i osnivanje nekih novih gradskih ureda

Foto: Jabuka TV

Gradski ured za obrazovanje, kulturu i sport podijelit će se na tri zasebna ureda, a osniva se i novi Gradski ured za međugradsku i međunarodnu suradnju. Broj gradskih ureda time se penje na 25.

– Uskoro ćemo imati tri nova pročelnika, u svakom uredu po tri nova zamjenika pročelnika, više od nekoliko pomoćnika pročelnika i tako dalje. Bojim se da je to osnovna intencija ovih promjena i zato mi je ona neprihvatljiva jer smatram da se obrazovanje, kultura, sport i mladi neće staviti u bolju poziciju te će se sve svoditi na ispunjavanje predizbornog sporazuma – ističe Stojak te dodaje kako osnivanjem nekih novih gradskih ureda gradska uprava postaje još glomaznija, a time i neučinkovitija.

Razdvajanje neće pridonijeti rješavanju brojnih nedovršenih projekata u Gradu Zagrebu, smatra Stojak. Gradonačelnik Milan Bandić odgovara da je inicijativa razdvajanja ureda njegova te da će u konačnici donijeti rezultate.

– Koštat će manje nego rezultat koji ćemo mjeriti za godinu dana. Zadnjih 15 godina bilo je dosta govora o podjelama ureda pa sad ćemo vidjeti. Ukoliko bude bolje ostat će, ako ne, nakon godinu dana vratit ćemo natrag – zaključio je Bandić.

Sjednica Gradske skupštine s prijedlogom proširenja gradskih ureda održat će se 31. kolovoza.