HNK najavljuje “Dan otvorenog trga”

Održat će se u subotu 2.listopada

Tijekom ljeta brojne su se predstave preselile na našu obalu u sklopu kazališnih festivala, a sad se napokon vraćaju na svoje dobro poznate adrese. Osim odličnog repertoara predstava, u HNK nas očekuju i brojni drugi projekti.

“Uz redovni program osmislili smo one projekte gdje ćemo se direktno obraćati našim gledateljima i na određeni ih način privući u kazalište ali istodobno u ovo postpandemijsko vrijeme nadamo se da ćemo uspjeti ponuditi mogućnost našim gledateljima, ljudima koji do sad nisu dolazili prije u kazalište, da budemo aktivan partner u preboljavanju ove krize.” izjavila je Dubravka Vrgoč, intendantica u HNK.

Ove će se godine, u subotu 2. listopada održati Dan otvorenoga trga koji osmu godinu zaredom organizira Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu, a održava se ispred i okolo kazališta na Trgu Republike Hrvatske.

“Imali smo određenih problema i s publikom i odlučili smo u prvom mjesecu 2014.godine otvoriti ovaj Trg i izaći van. Svi su naši ansambli bili po prostorima izvan kazališta. Imali smo sreće da se te godine otvorila i Glazbena akademija i na tisuće građana grada Zagreba, tijekom toga dana, prolazile su kraj kazališta i upravo smo zbog toga osnovali program “Povijest kazališta” koji se pokazao kao jedan od najpopularnijih programa.” Nadodala je Dubravka Vrgoč.

“Arsenal ljetne noći” projekt je HNK o kojem pričaju s posebnim ponosom, a nadaju se da će ući u tradiciju i održavati se svake godine. Radi se o glazbenom spektaklu kojim se odala počast velikom skladatelju, književniku, prevoditelju, pjesniku i kantautoru Arsenu Dediću.

HNK će nastaviti i projekt Filozofskoga teatra te nadoknaditi propuštene programe hrvatskoga predsjedanja EU-om i Festivala svjetskoga kazališta u nadolazećoj sezoni.