Gradski ured za kulturu najavio nove projekte

Tema održane konferencije za medije Gradskog ureda za kulturu bila je suradnja nezavisne scene s ustanovama u kulturi te novosti vezane uz projekt Zagrebačka muza.

Foto: Jabuka TV

Unatoč nepovoljnoj epidemiološkoj situaciji, grad Zagreb će imati bogatu kulturnu jesen. Otvorena su dva filmska festivala, a u planu su i razni koncerti.

“Otvorena su dva značajna filmska festivala Animafest i ZagrebDox, u Galeriji Klovićevi dvori otvorena je  izložba ‘Ars et Virtus Hrvatska – Mađarska. 800 godina zajedničke kulturne baštine’, a u Hrvatskom narodnom kazalištu 9. listopada Zagrebačka filharmonija premijerno izvodi Wild Symphony koju je skladao Dan Brown”, poručila je pročelnica Gradskog ureda za kulturu Milana Vuković Runjić.

Veliki događaj za kulturu našeg grada otvaranje je muzejske čuvaonice Hrvatskoga prirodoslovnog muzeja u Petruševcu.

“Muzejske čuvaonice su goruća tema kojom smo se bavili i prije pandemije i potresa, a  zagrebački muzeji će uskoro dobiti i još jedan depo i to u paviljonu 34 na Zagrebačkom Velesajmu gdje će svoju građu moći pohraniti Muzej za umjetnost i obrt i Školski muzej”, istaknula je Vuković Runjić.

Gradski ured za kulturu veliku pažnju posvetio je nezavisnoj sceni.

“Poticali smo suradnju naših ustanova međusobno, budući su nažalost neke od njih stradale u potresu, no paralelno smo fokus stavili i na nezavisnu scenu.”

Završio je prvi natječaj u sklopa projekta Zagrebačka muza, a uskoro bi trebali saznati imena dobitnika.

“Natječaj za književno stvaralaštvo u sklopu projekta Zagrebačka muza, točnije za tri stipendije, zatvoren je u rujnu i sa zadovoljstvom mogu reći da je pristiglo dosta prijava, a tko su dobitnici saznat ćemo tijekom ovog mjeseca” poručio je ravnatelj Kulturno informativnog centra Petar Bujas.

Projekt Zagrebačka muza se nastavlja, a uskoro će biti raspisan novi natječaj za snimanje kratkog filma na temu potresa koji je pogodio Zagreb