Gradska oporba kritizirala gradonačelnika Milana Bandića, potresi – glavna tema

Sjednica Gradske skupštine na rasporedu je 2. veljače, kada ćemo i vidjeti jesu li primjedbe gradske oporbe urodile plodom.

Gradska oporba predstavila je teme koje će se naći na dnevnom redu nadolazeće sjednice Gradske skupštine. Glavna tema biti će potresi koji su zadesili Grad Zagreb prije više od deset mjeseci i onaj od prije mjesec dana koji je zatresao područje Siska, Petrinje, Gline i okolnih mjesta, ali se osjetio i u Zagrebu.

“Naši građani Grada Zagreba zaista imaju posljedice od tog potresa. U ovom času otprilike osamdesetak obitelji živi u kontejnerima, zaboravljeni nakon 10 mjeseci. 23 gradska stana su data na korištenje za posebne socijalne slučajeve, u hostelu Arena se nalazi 36 obitelji, a to su 102 osobe i 98 samaca. Oni se tamo nalaze bez ikakve ideje što i kada će se nešto dogoditi”, tvrdi Anka Mrak Taritaš.

Također se dotaknula i plana gradonačelnika Milana Bandića da u Svetoj Klari izgradi 30 kuća za one čiji su domovi stradali u potresu:

“Pa zašto direktno ne obnovimo nekretnine tim ljudima i onda ih vratimo tamo gdje su bili i vratimo ih u njihove nekretnine, njihove stanove, njihove kuće? Kao prvo ne znamo ni kakve su to kuće, ni koliko to košta, ne znamo ni koja je namjena tih kuća, ali znamo kojim tempom radi gradonačelnik kada nešto obeća.”

Gradska oporba tvrdi kako je to sve dio predizborne kampanje gradonačelnika Milana Bandića. Na sjednici Gradske skupštine trebalo bi doći do izmjene zaključka o pomoći građanima Grada Zagreba dodjelom novčane pomoći ili subvencijom kamata na kredite za obnovu nekretnina oštećenih u potresu iako nitko od građana još nije dobio pomoć, tvrdi Stanko Kordić. Sonja König pak apelira da se otvori još telefonskih linija, ureda za konzultacije i savjetovanje građanima kako bi se postupak prijava barem malo ubrzao.

Sjednica Gradske skupštine na rasporedu je 2. veljače, kada ćemo i vidjeti jesu li primjedbe gradske oporbe urodile plodom.