Gradonačelnik Tomašević najavio: vrtić u Kašini uskoro otvara svoja vrata!

Gradonačelnik Tomislav Tomašević, zajedno sa zamjenicima, obišao je u četvrtak radove na dječjem vrtiću Kašina koji će uskoro u svojim kapacitetima imati mogućnost smjestiti će biti 60-tak djece u dvije jasličke i dvije vrtićke skupine.

Gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević položio je kamen temeljac u ovog vrtića u svibnju prošle godine te najavio završetak radova za studeni iste godine. Unatoč zakašnjenju predviđenim rokovima cijeli je objekt izgrađen iznimno brzo s obzirom na to da vrijednost radova opremanja iznosigotovo 2 i pol milijuna eura, a na njega se čekalo godinama.

– Ovo je samo prvi u nizu novih vrtića koje planiramo izgraditi,  rekla je zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec s obzirom na to da je Grad prošle godine prijavio 21 projekt vrtića za europsko sufinanciranje i za njih 16 odobrena su sredstva u iznosu od 25 posto.

Osim vrtića Kašina u Sesvetama u izgradnji su vrtići u Odranskom Obrežu i Ivanja Reci. U tijeku je odabir izvođača za izgradnju vrtića u Sesvetskom Kraljevcu, Žitnjaku i Sesvetskim Selincama, a priprema se dokumentacija za još četiri vrtića, objavila je Dolenec.