Gradonačelnik Tomašević najavio gradnju tri nova vrtića

Od aktualnih projekata u Gradu Zagrebu istaknuto mjesto imaju oni vezani uz izgradnju dječjih vrtića. Trenutačno su tri u fazi realizacije. Tomašević je naglasio da je u posljednjih godinu i pol Grad izgradio potpuno nove školske zgrade, odnosno dogradili šest postojećih, a još četiri će biti završene ove godine.

“Zahvaljujući financijskoj stabilizaciji nakon puno godina u gradskim javnim ustanovama, ne samo odgojno-obrazovnim, nego i domovima za starije i drugim kulturnim ustanovama nema, ili je minimalno kašnjenje plaćanja materijalnih troškova”, ističe gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević.

Puno je kapitalnih investicija u više kulturnih ustanova u tijeku, pa se uskoro otvara obnovljeno kazalište Gavella, Arheološki muzej će biti uskoro završen, a potpuno nova zgrada Hrvatskog prirodoslovnog muzeja do kraja godine, dok je Muzej za umjetnost i obrt krenuo u cjelovitu obnovu. Kreću i novi projekti, a prvi su Centar kino Kalnik na Črnomercu i projekt od pola milijarde kuna za novi društveno-kulturno obrazovni centar u Paromlinu.