Gradonačelnik Tomašević: Izvanredna sjednica Skupštine Grada Zagreba održat će se kada dobijemo jasnu procjenu kolika je zapravo šteta koja je nastala od olujnog nevremena

Nakon snažnog olujnog nevremena Grad Zagreb aktivno se bavio otklanjanjem posljedica olujnog nevremena uz angažman svih gradskih službi te je poslao poziv na prijavu štete na imovini. Međutim, na predstavljanju novog kluba neovisnih zastupnika u Gradskoj skupštini Grada Zagreba gradski zastupnik Ivica Lovrić izjavio je kako je nužno hitno sazvati sjednicu Gradske skupštine Grada Zagreba da se utvrde razmjeri štete.

“Grad Zagreb ima dovoljno novca u ovom trenutku. Imali smo nedavno i rebalans. Ima dovoljno novca da može građanima nadoknaditi štetu i zbog toga ćemo mi pokrenuti inicijativu s drugim oporbenim klubovima da se sazove izvanredna sjednica Gradske skupštine, da bismo na toj Skupštini donijeli smjernice kako prevenirati buduće ovakve situacije”, rekao je zastupnik Ivica Lovrić.

 

Gradonačelnik Tomašević istaknuo je kako će se održati izvanredna sjednica Skupštine na temu procjene razmjera štete od olujnog nevremena koje je 19. srpnja pogodilo Zagreb i okolicu.

“Imat ćemo sigurno izvanrednu sjednicu Skupštine onda kada ćemo imati jasnu procjenu kolika je zapravo šteta koja je nastala i kada ćemo imati odgovor od Vlade kolika će biti pomoć iz državnog proračuna. Tada ćemo moći predložiti rebalans proračuna Grada Zagreba kako bi izdvojili znatna sredstva iz gradskog proračuna. Za taj rebalans proračuna će vjerojatno biti održana izvanredna sjednica Skupštine”, poručio je gradonačelnik Tomašević.

Gradonačelnik Tomašević zaključio je da će se izvanredna sjednica Skupštine Grada Zagreba održati kako bi izdvojili nekoliko puta više novca nego što je Grad izdvojio nakon potresa kao pomoć građanima. Podsjetimo, Uprava Grada Zagreba pozvala je sve fizičke osobe koje su vlasnici/suvlasnici imovine da podnesu prijavu radi utvrđivanja i evidentiranja štete nastale na imovini uslijed nevremena praćenog obilnim pljuskovima i olujnim vjetrom. Nakon prikupljenih prijava i evidentiranja nastale štete Grad Zagreb propisat će uvjete i način dodjele novčane pomoći vlasnicima/suvlasnicima imovine te će svi građani koji ostvaruju pravo na dodjelu novčane pomoći o tome biti pravovremeno obaviješteni.