Gradonačelnik Samobora šef turističke zajednice

11/10/2009 14:54

Skupština Turističke zajednice Grada Samobora potvrdila je ono što se već neko vrijeme najavljivalo – Ana Marija Crnojević podnijela je neopozivu ostavku na mjesto predsjednice TZGS, a gradonačelnik Krešo Beljak, sukladno intenciji skorog novog Zakona o turizmu, imenovan je na tu dužnost.

Također, na sjednici Skupštine održane 27. listopada određena je i kadrovska promjena u Vijeću Turističke zajednice pa je umjesto vijećnika Kelnerića mjesto zauzeo Pavao Grom, dok je za člana koji će samoborsku TZ predstavljati u Vijeću i Skupštini županijske Turističke zajednice imenovan Hrvoje Frankić.

Osim kadroviranjem, Skupština TZGS bavila se i konačnim rješavanjem situacije s udjelom u vlasništvu trgovačkog društva Samobor Receptive. Naime, kako slovom zakona Turistička zajednica ne smije imati udjele u trgovačkim društvima, tako je TZGS otpisala i svoj temeljni poslovni udjel od 15 tisuća kuna u Samobor Receptivu, a isti je prodan, kako je rečeno, za 5 tisuća kuna.

S tim u svezi prigovor je imala predsjednica Nadzornog odbora TZGS Irena Fanceković, koja je skupštinare obavijestila da NO nije suglasan s načinom prodaje te da se od iste ograđuju, jer smatraju da se radi o prodaji ispod nominalne vrijednosti Samobor Receptiva.

No, obzirom da je Skupština prihvatila tumačenje kako je Samobor Receptive prodan po tržišnoj vrijednosti, odluka je prošla uz jedan suzdržani glas.

Skupštinari su prihvatili i programsko te financijsko izvješće TZGS-a za 2008. godinu koje je podnijela direktorica Zdravka Škugor Ferdebar. Također, predložen je i rebalans financijskog plana za aktualnu godinu, prema kojem će TZGS, po novom, raspolagati s 1,9 milijuna kuna, što je povećanje od nekih 100 tisuća kuna u odnosu na osnovni plan.