Građane očekuje oko 60 manifestacija

Autor: Mateja Vukmirović 6/8/2014 17:38

Povodom proslave Dana Ivanić-Grada građane očekuje šezdesetak manifestacija i događanja koji će se održati od 6. do 8. lipnja. Očekuju se gosti iz Slovenije, Makedonije i cijele Hrvatske, a gradom će prošetati oko 500 karnevalista.

– Davne 1871. godine car Franjo Josip dodijelio je trgovištu Ivanić status grada. Stoga je 8. lipnja službeno datum kada slavimo dan grada. Ove godine slavlje započinjemo Svečanom sjednicom Gradskog vijeća u petak, 6. lipnja – otkrila nam je čime će festival započeti direktorica TZG Ivanić-Grada Ankica Bešter.

Osim Svečane sjednice, građane očekuje u večernjim satima koncert i 18. izložba vina. U subotu će svakako biti najveselije kada će gradom od sportskog parka Zelenjak do trga prošetati povorka sa svim sudionicima.

– Od jutarnjih sati je smotra folklora i obrtnički sajam tradicija, gastronomija i turizma na kojem je prijavljeno oko pedesetak izlagača, obrtnika i OPG te ostalih trgovačkih društava. Desetak umjetničkih društava prošetati će ulicama grada – kazala je ponosno Ankica Bešter.

Svi građani u nedjelju mogu doći na veliki Sajam eko hrane. Biciklijada, fiš paprikaš za sve, ulična košaraka i mnoštvo sadržaja za one najmlađe očekuje sve posjetitelje ovog prekrasnog grada.