Osim umirovljenika, evo tko će još dobiti božićnice

Grad Zagreb i ove godine dijelit će božićnice umirovljenicima te širi ovo pravo i na druge skupine potrebitih građana.

“Planirane su božićnice na temelju Odluke o socijalnoj skrbi, ne samo za umirovljenike, nego i za korisnike koji su u sustavu prava osobne invalidnine i naknade za pomoć i njegu. To smo po prvi puta uveli u Odluku u socijalnoj skrbi. Iznos je 26,5 eura i bit će isplaćen svim korisnicima zajedno s redovitim isplatama u prosincu”, rekla je Lora Vidović, pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu”.

Istaknula je kako je za sve kategorije korisnika jednak iznos božićnica.

“Božićnice za sve kategorije naših korisnika, bez obzira jesu li umirovljenici ili umirovljenici primatelji nacionalne mirovine ili korisnici doplatka za pomoć i njegu ili invalidnine. Za sve te kategorije iznos božićnice je 26,5 eura i bit će isplaćen u prosincu”, dodala je.

Podsjetimo, izmjenom Odluke o socijalnoj skrbi Grada Zagreba prošireno je pravo na besplatan javni prijevoz za 22 000 osoba starije dobi te su to pravo dobile i žrtve nasilja u skloništima na području Zagreba te učenici i studenti smješteni u u stanove socijalne skrbi . Izmjenom Odluke o socijalnoj skrbi povećana je i novčana naknada za djecu u obiteljima koja koriste doplatak za pomoć i njegu, te osobnu invalidninu.