CroAGRO stigao na zagrebački velesajam!

I ove godine, kad miruju poljoprivredne aktivnosti, vrlo živo će biti na jedinstvenom sajamskom prostoru Zagrebačkog velesajma. Sadržaje oblikovane prema standardima eminentnih međunarodnih organizatora, broja iznenađenja i novitete najavio je voditelj sajma Damir Pavlek: Sajmovi hrane CROagro su međunarodni sajmovi imamo ukupno izložbe iz 32 zemlje, 421 izlagača koji će se predstaviti na 12 000 kvadratnih metara. Posebnost ovih sajmova nije samo izlaganje. Na njima radimo promociju zanimanja u poljoprivredi što je važno pokazati mladim ljudima koji mogu doći ovdje i saznati sve što ih očekuje u poljoprivredi.

Sajam CROagro otvorio je gradonačelnik Grada Zagreba Tomašević, koji koristi svaku priliku kako bi projektima kroz gradske ustanove prioritizirao lokalne proizvođače: Čast mi je i zadovoljstvo što mogu otvoriti CROagro najveći poljoprivredni sajam u Hrvatskoj. Ovo je 3. izdanje i znamo da je poljoprivreda jedna od strateških grana u RH, što nas je naučila pandemija koja je pokazala što znači kada nemamo dovoljno svojih kapaciteta za proizvodnju hrane. Iz te perspektive Grad Zagreb radi jako puno da prioritizira lokalne proizvođače hrane i to kroz projekt Zelene javne nabave gdje ćemo kroz naše ustanove prioritizirati lokalne proizvođače.

Grad Zagreb uspješno surađuje i sa Zagrebačkom županijom. Otkrio je to pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo Josip Kraljičković:  Zagrebačka županija ima najveći broj poljoprivrednih gospodarstava u Hrvatskoj i najbolju suradnju s Gradom Zagrebom. Potpisali smo sporazum, a imat ćemo nastup ove godine na CroAGRO sajmu na štandu s desetak naših izlagača koji će predstaviti Zagrebačku županiju pod njezinom vizijom Zelena županija koja temelji svoj razvoj na inovativno-ekološkoj poljoprivredi i razvoju pametnih sela.

Te ekološki usmjerene inovacije predstavili su Izlagači iz cijele Zagrebačke županije, a apsolutni hit ove godine su strojevi. Brojne prednosti nastupa i predstavljanja svojih roba i usluga na sajmu CroAGRO prepoznale su i najznačajnije kompanije i proizvođači iz poljoprivrednog sektora. Tvrtke koje zastupaju renomirane brendove iz područja mehanizacije najavile su predstavljanje najnovijih modela traktora, kombajna i priključaka. Posebnost CroAGRO platfore nije samo promoviranje poljoprivrednih zanimanja, već i planiranje te raspravu o perspektivama ove gospodarske grane. Velika pažnja posvećena je stručnom programu pa za posjetitelje, uz bogat izlagački segment, očekuju popratne manifestacije promotivnog, prodajnog i kongresnog karaktera.

ČLANAK JE NAPISAN U SURADNJI SA ZAGREBAČKOM ŽUPANIJOM