Grad Zagreb – europski grad budućnosti

Autor: Dijana Katalinić 2/24/2016 14:39

Nakon što je uvjerljivo odnio titulu najbolje božićne destinacije, našao se među sto gradova najboljih za život, naš beli Zagreb – grad nagrađen je u još dvije kategorije. 

– U kategoriji južnoeuropskih gradova budućnosti 2016./2017., zauzeo je deveto mjesto, a u kategoriji velikih europskih gradova budućnosti 2016./2017. – Ljudski potencijal i način života, zauzeo je visoko četvrto mjesto – rekla je zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba, Vesna Kusin.

I to tako da je iza sebe ostavio poznate europske destinacije kao što su Dresden, Stuttgart, Frankfurt, Lyon i drugi.

– Zagreb je u velikoj konkurenciji od 294 grada Europe, pri čemu su analizirane kategorije kao što su ekonomski potencijal, radno okruženje, efikasnost, infrastruktura i naklonjenost poduzetništvu, ušao u prvih deset gradova budućnosti – istaknula je Vesna Kusin.

Ova titula, svakako je velika motivacija svima onima koji rade na razvijanju glavnog grada Lijepe naše, a osim toga je i direktni poziv inozemnim, ali i našim ulagačima.

Vrijedno je spomenuti kako je osim metropole, u kategoriji mikro gradova s najboljim strategijama za privlačenje stranih ulaganja, Grad Ivanec na 1. mjestu te Grad Jastrebarsko na 7. mjestu.