Grad Zagreb dodijelio 86 stipendija učenicima i studentima romske nacionalne manjine

Ugovore su stipendistima, uz gradonačelnika, uručili zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec i predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Joško Klisović

Na Svjetski dan Roma, 86 učenika i studenata romske nacionalne manjine primilo je ugovore o stipendiji Grada Zagreba za što je iz gradskog proračuna izdvojeno gotovo 2,5 milijuna kuna.

“Stipendije izjednačavaju šanse”, poručio je gradonačelnik Tomislav Tomašević i nadodao da to nije samo zasluga ove gradske vlasti već i prethodne jer Zagreb već 10 godina dodijeljuje te stipednije.

Grad je za školsku godinu 2021./2022. dodijelio ukupno 86 stipendija u ovoj kategoriji, od kojih su 72 dodijeljene srednjoškolcima u iznosu od 2700 kuna mjesečno, a njih 14 studentima 3800 kuna. Broj stipendista povećan je za 10 posto u odnosu na prošlu godinu, istaknuo je Tomašević.

“Rezultati su izvrsni, 2012. godine kada je počela dodjela stipendije, dodijelili smo šest stipendija, a sada imamo ove brojke”, rekla je Nura Ismailovski, predsjednica Povjerenstva za dodjelu, te dodala da stipendija potiče i izvrsnost.