GRAD ZAGREB BROJI PORAST BROJA ŠKOLSKE DJECE: Prvog dana škole 100.000 zagrebačkih učenika krenulo na nastavu

Zagrebački gradonačelnik tradicionalno je prvog dana nove školske godine posjetio zagrebačke učenika. Ovoga puta uputio se u Prirodoslovnu školu Vladimira Preloga

Prirodoslovna škola Vladimira Preloga jedina je zagrebačka polivalentna srednja škola što podrazumijeva gimnazijska i strukovna usmjerenja. Brojni su epiteti koji krase ovu školu zbog čega je i nagrađena Nagradom Grada Zagreba, te ima konstantu financijsku podršku lokalne vlasti.

– Veseli me da smo prije nekoliko godina dogradili jednu etažu ove škole. Još više će me veseliti što ćemo uskoro postaviti solarni krov. Gradski ured za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj trenutno radi i prijedlog projekta obnove fasade škole, a za dvije godine dogradit ćemo je i stvoriti preduvjete za nastavu u jednoj smjeni – najavio je Milan Bandić, gradonačelnik Grada Zagreba.

Škola ukupno broji 985 učenika, a ove je godine prve razrede upisalo njih 261.

– Moramo se zahvaliti našem gradonačelniku i Gradu Zagrebu na besplatnim udžbenicima tako da su svi učenici danas bez brige došli na nastavu bez strke po gradu i knjižarama – pohvalio se Zlatko Stić, ravnatelj Prirodoslovne škole Vladimira Preloga.

Bitno je naglasiti kako Grad Zagreb broji porast broja školske djece pa je danas ukupno 100.000 zagrebačkih učenika krenulo na nastavu.

– Ono što se može uočiti, ako pratimo statistiku, jest da Zagreb ima oko 2.000 osnovnoškolaca više nego prošle godine. Pokazuje se da pronatalitetne mjere koje Gradska uprava provodi već 20 godina daju rezultate. Imamo 1.400 prvašića više nego što je osmaša napustilo osnovnu školu – dodao je Ivica Lovrić, pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport.

Svim tim učenicima, njihovim roditeljima, te djelatnicima srednjih i osnovnih škola želimo uspješnu novu školsku godinu.