Jedan od najpoželjnijih hrvatskih fakulteta upisuje buduće stručnjake kineziologije

Jedna od najtraženijih grana obrazovanja na Kineziološkom fakultetu je stručni studij Izobrazba trenera na kojem se studenti obrazuju za obavljanje stručnih poslova u sportu

Foto: Press materijal

Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu čije je obrazovanje jedno od najpoželjnijih među mladima u Hrvatskoj, objavljuje upise na preddiplomski stručni studij i specijalistički diplomski stručni studij Izobrazbe trenera. Budući studenti na jesenskom upisnom roku tako imaju priliku napraviti prvi korak prema tituli stručnjaka u području sporta, sportske rekreacije, kondicijske pripreme sportaša i fitnesa.

Završeni studenti preddiplomskog stručnog studija će temeljem stečenih znanja steći kompetencije i vještine za uspješno provođenje stručnih poslova koji se ogledaju u kreiranju planova i programa trenažnih procesa u sportu, sportskoj rekreaciji, kondicijskoj pripremi sportaša i fitnesu kao i upravljanju kadrovskim, financijskim i prostornim resursima važnim za uspješno stručno djelovanje u pojedinim područjima primjene. Studenti specijalističkog diplomskog stručnog studija steći će kompetencije za izvođenje najsloženijih stručnih i upravljačkih poslova u sportu u vladinim tijelima za sport, kao i u nacionalnim, županijskim, gradskim i općinskim zajednicama i savezima za sport.

Jedna od najtraženijih grana obrazovanja na Kineziološkom fakultetu je stručni studij Izobrazba trenera na kojem se studenti obrazuju za obavljanje stručnih poslova u sportu. Studijski centar za izobrazbu trenera Kineziološkog fakulteta u Zagrebu ove godine proširio je broj zanimljivih studijskih usmjerenja pa tako budući studenti mogu izabrati: akrobatski rock and roll, atletiku, badminton, bejzbol, biciklizam, biljar, boks, dizanje utega, hokej na travi, hrvanje, jedrenje, judo, kajakaštvo, karate, kick boxing, klizanje, konjički sport, košarka, kuglanje, mačevanje, nogomet, odbojka, pikado, ples, plivanje, rukomet, skijanje, sportska gimnastika, stolni tenis, streličarstvo, streljaštvo, taekwondo, tenis, triatlon, vaterpolo i veslanje.

Priliku da se pridruže brojnom društvu uspješnih stručnjaka kineziologa, budući studenti imat će na jesenskom upisnom roku. Prijave za studij vrše se elektronički putem www.postani-student.hr te predajom potrebne dokumentacije osobno ili preporučenom pošiljkom na Kineziološki fakultet u vremenu  od 1. do 6. rujna za preddiplomski stručni studij Izobrazba trenera, te u vremenu od 11. do 15. rujna za specijalistički diplomski stručni studij Izobrazba trenera. Razredbeni postupak za preddiplomski stručni studij Izobrazba trenera održava se 9. rujna.

Detaljnije informacije o prijavama i upisima te aktivnostima Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu nalaze se na web stranici Kineziološkog fakulteta www.kif.unizg.hr