Gibon Kent najavio pobjedu Vatrenih!

Svi posjetitelji koji u subotu u Zoološki vrt dođu s navijačkim obilježjima, ulaznice će moći kupiti po povoljnijim cijenama

Foto: Press materijal

Zagrebački giboni ne dvoje oko pobjednika sraza Hrvatske i Nigerije na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji. Gibon Kent, od milja zvan Kenti, najavljuje pobjedu Vatrenih. Pred njega i njegovu obitelj u Zoološkom su vrtu grada Zagreba stavljene babuške s obilježjima dviju reprezentacija, punjene raznovrsnim povrćem i voćem. Pobjednika određuje babuška iz koje Kent prvo uzme hranu. Prognoziranje kojim je Kent otvorio svoj angažman vezan uz aktualno Svjetsko prvenstvo, bilo je brzo i učinkovito. Obitelj gibona izišla je iz unutarnje nastambe, a Kent se, praćen partnericom Kuličkom i kćeri Fionom, sjurio prema babuškama. Odmjerio ih je od glave do pete, pogotovo hrvatsku, i krenuo jesti iz babuške koju su favorizirali svi okupljeni.

– Rusko veleposlanstvo je dušom i srcem uz Hrvatsku. Ovo današnje predviđanje odgovara i našim prognozama. Po meni je Hrvatska jedan od favorita na Svjetskom nogometnom prvenstvu. Samo naprijed – poručio je Dmitry Maltsev, prvi tajnik Veleposlanstva Ruske Federacije.

Ono čemu su se okupljeni posebno razveselili, jest lakoća Kentova izbora.

– Nadamo se da će Vatreni jednakom lakoćom svladati Nigeriju. Mi vjerujemo Kentiju jer je pobjednike utakmica do sada prognozirao s točnošću od devedeset posto. Hoće li i ovaj put biti u pravu, vidjet ćemo u subotu navečer –  kazao je ravnatelj Zoološkog vrta grada Zagreba Damir Skok.

Iduće će prognoziranje biti u srijedu, 20. lipnja u 10 sati.