JEDINA NACIJA S DVIJE SENIORSKE MEDALJE: Hrvatskim reprezentativcima srebro i bronca na Europskom prvenstvu, osvojene i brojne medalje u pojedinačnim disciplinama

U talijanskom Caorleu od 9. do 15. lipnja održava se Europsko prvenstvo u elektroničkom pikadu, na kojem nastupaju i pikado reprezentacije Hrvatske. Ove godine, Hrvatska je na ekipnom dijelu natjecanja sudjelovala u sve tri kategorije (seniori, seniorke i juniori), a u seniorskim kategorijama jučer su osvojene i medalje

Foto: Press materijal

Muškoj reprezentaciji ovo je bilo dvanaesto uzastopno finale na velikim natjecanjima te potvrda činjenice da se nalazimo u samom vrhu elektroničkog pikada u Europi. U napetom i zanimljivom finalu reprezentacija je poražena od Čeha rezultatom 9:7 te su se okitili titulom viceprvaka Europe. Za seniorsku reprezentaciju nastupili su Alan Ljubić, Vladimir Lešić, Dragutin Pečnjak, Ivica Cavrić, Dean Biškupić i Mišo Stanković.

Nakon prošlogodišnjeg četvrtog mjesta, ženska seniorska reprezentacija ponovo je došla do odličja. Na trećem ih je mjesto ostavila jaka reprezentacija Njemačke, što nikako ne umanjuje uspjeh hrvatskih predstavnica. Polako, ali sigurno, i na ženskoj se sceni pikada pokazujemo kao jedni od boljih. Za seniorke su nastupile Marina Letica, Josipa Spahija, Josipa Krželj, Sandra Ivić, Maja Tešija i Natalija Šimac.

Foto: Press materijal

Ovim uspjesima Hrvatska je postala jedina zemlja na natjecanju koja je uspjela osvojiti dva odličja u seniorskoj konkurenciji.

Juniorska reprezentacija Hrvatske došla je do odličnog petog mjesta, a za nju su nastupili Filip Ljubenko, Filip Krnjić, Bruno Surać, Toni Roso i Filip Majstorović. Biškupić i Ljubić seniorski prvaci u parovima, Ljubenko i Surać juniorski prvaci.

Osim na ekipnom dijelu natjecanja, hrvatski su reprezentativci osvojili odličja i na pojedinačnim turnirima, pa su se tako u utorak laskavim titulama europskih prvaka u parovima okitili Alan Ljubić i Dean Biškupić u kategoriji seniora te Filip Ljubenko i Bruno Surać u kategoriji juniora. Uspjeh naših juniorskih predstavnika posebno je razveselio sve koji prate pikado u Hrvatskoj.

Dan prije, odigrana je disciplina mix parovi, u kojoj su se titulom viceprvaka okitili reprezentativci Alan Ljubić i Josipa Spahija. U disciplini Triple mix, do zlata su došli Marina Letica, Mišo Stanković i Boris Krčmar, dok su broncu osvojili Josipa Krželj, Slavko Brzić i Danijel Ivezić.
U disciplini cricket, reprezentativac Ivica Cavrić osvojio je drugo mjesta, a u hrvatskom finalu od njega je bio bolji Boris Krčmar, višestruki europski i svjetski prvak.

Najviše naših ekipa i igrača Caorle je pohodilo u nedjelju, kada se igralo Eurokup natjecanje na kojem je nasupilo i 15 hrvatskih ekipa. Titulom viceprvaka u drugoj kategoriji okitila se varaždinska ekipa Đekson’s Five koji su finalu poraženi od Mađara, dok su zagrebačka ekipa Janje Feniks u trećoj kategoriji te Dioklecijan u ženskoj kategoriji osvojili treća mjesta na istom natjecanju.

Posljednjeg dana natjecanja (danas) igra se Pojedinačno EP, na kojem će nastupiti ukupno 14 hrvatskih predstavnika u seniorskoj konkurenciji te naši juniori. Inače, titulu europskog prvaka brani reprezentativac Dean Biškupić.